Milan Zajić i Dimitar lalev (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Milan Zajić i Dimitar lalev (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
15.05.2015, 16:51

Zajić novi velemajstor

č: | fb:

Milan Zajić (16) iz Paraćina pobedio je na „Memorijalu Selimira Manojlovića“ u šahu, koji je danas završen u Valjevu, i postao novi velemajstor, najmlađi u Srbiji. Titulu intermajstora osvojio je Ivan Sredojević iz Ljiga, a bal za intermajstora Nenad Đokić iz Niša. Mladom Nikoli Radovanoviću iz Kragujevca nedostajalo je pola poena za isto zvanje.

U današnjem, polsalednjem kolu, Zajić je remizirao sa Radovanovićem, Sredojević je pobedio im Milanovića sa Uba, a Đokić je bio bolji od bugarskog vm Milka Popčeva.

Brzim remijem završene su partije vm Abramović-vm Kosić  i im Lalev-vm Kostić.

Konačna tabela: Zajić 7 poena, Kosić, Sredojević i Đokić po 5,5 poena, Abramović i Radovanović po 5, Milanović 4,5 poena, Kostić i Počev po 3 poena, Lalev jedan poen.

Na turniru šeste kategorije FIDE, kakv je bio i „Manojlovićev memorijal“, za velemajstorski bal trebalo je 7, a za bal intermajstora 5,5 poena.

Igrano je 9 kola po Bergerovom sistemu, svako sa svakim.

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 7 sati 59 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 dan 1 sati

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara