Odbrana golmana FK Loznica (foto: Đorđe Đoković)
Odbrana golmana FK Loznica (foto: Đorđe Đoković)
16.05.2015, 18:18

Lider pao u Valjevu

č: | fb:

Lozničani su doživeli drugi poraz u prvenstvu Srpske lige Zapad, Budućnost-Krušik je zasluženo uknjižila tri boda 1:0 (0:0), golom kapitena Raševića u 85. minutu iz slobodnog udarca sa 20-tak metara. Gosti su postavili „živi zid“, pojedini valjevski fudbaleri nastojali su da se „udenu“ u njega, Rašević je šutirao, lopta je zakačila nekog u zidu i prevarila iskusnog golmana Dalibora Divca.

Pre toga, domaći su imali tri vrlo izgledne prilike za gol, koje nisu iskoristili. Najpre je Miloš Rašević u padu šutirao glavom u 55. minutu, a Slobodan Stjelja, pojačanje iz mioničke Ribnice, obrukao se deset minuta kasnije kada je promašio gol iz protivničkog „peterca“ posle akcije Đorđevića i Miloševića. Stjelja nije bio uspešniji ni posle prodora Kosića, a gol je prebacio i nakon vođstva Budućnost-Krušika!

Lozničani su primenili recept iz Kup utakmice od srede, kada su čuvanjem lopte i igranjem „do noge“ sačekali svoju priliku, koju je tada Katanić iskoristio za 1:0 (0:0). Ovoga puta Valjevci su bili ubedljiviji, pa su vrlo dobru igru krunisali zasluženom pobedom. Ipak, sve zanimljivo viđeno je u drugom poluvremenu.

 

Detalj iz igre

Detalj iz igre (Foto: Đorđe Đoković)

Prvih 45 minuta doneo je agresivnije domaće fudbalere, ali prilika za vođstvo nije bilo. Igralo se muški, pa je Gentić pomalo neopreznim startom „iskipovao“ Marka Jankovića, Valjevca u dresu „zelenih sa Lagatora“. Suđenje je bilo korektno, a gosti su protestovali zbog sumnjivog ofsajda, koji nije signaliziran, a prethodio je jednoj od Stjeljinih neiskorišćenih prilika.

Trener gostiju Duško Obadović izveo je najbolji sastav, na klupi je do drugih 45 minuta ostavio samo kapitena Maksimovića, koji se oporavlja od povrede. I Dejan Nikolić je na teren poslao manje-više standardnu postavu. Nije bilo Čočovića, a rekonvalescent Kosić ušao je sa klupe, kao i pouzdani Jevtić. Na prvu izmenu bio je prinuđen već u 42. minutu zbog povrede Stefana „Drnde“ Ilića.

Lozničani su pre današnjeg poraza izgubili samo od Železničara u Lajkovcu, takođe 0:1, na početku jesenjeg dela prvenstva. Potom je usledila njihova serija od preko 20 utakmica bez poraza!

Odbrana golmana FK Loznica

Odbrana golmana FK Loznica (Foto: Đorđe Đoković)

Budućnost-Krušik: Vojisavljević . Đorđević, Gentić, Stevanović, Đermanović – Milinković (Jevtić), A. Ilić, Rašević – Prokić (Kosić), Stjelja – St. Ilić (Milošević).

Loznica: Divac – Todorović, Savić, Jevtić, Savinović – Dišić (F. Obadović), Marinković, Janković – Katanić (Maksimović), Sević (Đurić) – Trebovac.

Loznica je ostala na 55 bodova, koji je sigurno vode u viši rang – Prvu ligu Srbije. Valjevci sada imaju 44 boda i čuvaju treće mesto. Sutra (16.30), ubsko Jedinstvo igra sa Zviždom u Kučevu, dok lajkovački Železničar gostuje Poletu u Ljubiću, kod Čačka, u „matineu“ od 11.00 sati.

U 26. kolu, Želja dočekuje Jasenicu, a Jedinstvo Rudar iz Kostolca. Budućnost-Krušik gostuje Pobedi u Beloševcu, kod Kragujevca.

OFK Osečini bod u Vladimircima

U 25. kolu Zonske lige Drina danas je od klubova Kolubarskog okruga igrala samo OFK Osečina. Iako je vodila sa 2:0, golovima Todorovića i V. Tomića, morala se zadovoljiti podelom bodova pošto je utakmica završena 2:2.

Sutra (16.30), komšijski derbi igra se u Lajkovcu, gde se sastaju Zadrugar i mionička Ribnica. Radnički sa Petog puka igra sa Slogom u Bajinoj Bašti, dok Brezovica dočekuje Slogu iz Sjenice.

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 8 sati 32 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 dan 1 sati

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara