07.06.2015, 20:23

Valjevci preokretom do bodova

č: | fb:

Stari znanci iz drugoligaških dana, Budućnost-Kršik i Šumadija, odigrali su danas zanimljivu utakmicu u pretposlednjem kolu Srpske lige Zapad. Gosti iz Aranđelovca poveli su golom Pavlovića (iz jedanaesterca) u 19. minutu, a domaćini su do bodova došli posle preokreta u drugih 45 minuta.

Najpre je bek Đorđević šutirao da preko 20 metara, lopta je na putu ka golu nekoga zakaščila, pa „obeušila“, i prevarila solidnog golmana Nićiforovića. Gol odluke postogao je Baljak u 65. minutu sjajnim udarcem u rogalj. On se na taj način iskupio za veliki promašaj početkom drugog poluvremena, kada je na „petercu“ promašio loptu dobijenu od S. Ilića.

Gol iz jedanaesterca fudbalera Šumadije

Gol iz jedanaesterca fudbalera Šumadije

U finišu prvog poluvremena, u kojem je Šumadija bila opasnija, posebno iz kontra udara, Milošević je, takođe sa pet metara, opet posle pasa S. Ilića, pogodio prečku gola gostiju.

U timu Budućnost-Krušika nije bilo dva bitna fudbalera, Gentića i Raševića, što se odrazilo na igru u prvih 45 minuta, a stvari su se popravile ulaskom mladog Prokića i Baljka. Trener Nikolić „prepakovao“ je postavu, što je dalo rezultat.

Budućnost-Krušik: Ivanović – Đorđević, A. Ilić, Stevanović, Đermanović (Prokić) – Milinković, Čočović, Stjelja, Kosić (Đurić) – S. Ilić, Milošević (Baljak).

Prečka fudbalera Budućnost Krušika

Prečka fudbalera Budućnost Krušika (Foto: Đorđe Đoković)

Lajkovčani ne daju drugo mesto. Evrogolom Vlade Simića iz slobodnog udarca pobedili su u Kostolcu sa 1:0. Rudar je dugo bio pri vrhu tabele, a sada se bori za opstanak, kao i Šumadija iz Aranđelovca.

U derbiju na Ubu, Loznica je izborila 1:1 pošto je povela golom Obadovića, dok je izjednačujući pogodak za domaće dao Petrašević.

U poslednjem kolu, komšijsku derbi igra se u Lajkovcu: Železničar – Budućnost-Krušik, dok Jedinstvo gostuje u Smederevu.

 Goleada u Mionici i na Zlatiboru

U pretposlednjem kolu Zonske lige Drina, gde su sve utakmice takođe igrane danas, goleada je viđena u Mionici i na Zlatiboru. Ribnica je pobedila Sevojno sa 6:3 golovima Markovića 2, Miljkovića, Simovića, Đurđevića i Šumarčevića. Zlatibor je u Čajetini bio ubedljiv protiv OFK Osečine 4:2, pa se sa FAP-om i Slogom (BB) bori za prvo mesto i plasman u Srpsku ligu Zapad.

Zadrugar je savladao Zlatar iz Nove Varoši sa 3:1, dok je Brezovica kod kuće poražena od Jedinstva iz Vladimiraca rezultatom 1:2. Iz Zonske lige Drina ispada Sevojno uz šabački Borac, koji je na polusezoni istupio iz takmičenja, pa je valjevski Radnički danas bio slobodan.

U poslednjem kolu, Ribnica gostuje u Krupnju, derbi je na Petom puku: Radnički-FAP. OFK Osečina dočekuje Zadrugar, dok Brezovica gostuje Polimlju u Prijepolju.

 

 

Aktuelno

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 2 sati 45 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...