Fudbal, ilustracija (foto: Đorđe Đoković)
Fudbal, ilustracija (foto: Đorđe Đoković)
14.06.2015, 21:08

Želji derbi u Lajkovcu

č: | fb:

Utakmicama poslednjeg, 30. kola, danas je završena fudbalska sezona na terenima Srpske lige Zapad i Zonske lige Drina. Železničar je u Lajkovcu pobedio Budućnost-Krušik, Ubljani su osvojili bod u Smederevu. U Zoni, FAP iz Priboja novi je srpskoligaš posle pobede protiv Radničkog na petom puku. Ribnica je poražena u Krupnju, komšijski derbi u Osečini pripao je domaćinu, Brezovica je izgubila u Prijepolju.

Utakmicu u Lajkovcu odlučio je Matić pogotkom u 25. minutu igre. Valjevci su u drugom poluvremenu bili nadmoćniji, dva puta su pogađali okvir gola, pa je domaćin odbranio drugo mesto na tabeli iza novog prvoligaša Loznice.

Ubljani su sačuvali četvrtu poziciju remijem 1:1 u Smederevu, gde je gol za „majstore remija“ postigao Ranković.

Novi srpskoligaši su šabačka Mačva, Sloga iz Kraljeva i Jedinstvo iz Užica, koji su ispali iz Prve lige Srbije.

FAP srpskoligaš

Pribojci su bili ubedljivi protiv Radničkog na Petom puku – 4:1 (2:1). Dva gola za FAP, oba puta sa „bele tačke“, postigao je iskusni napadač Njegoš Goločevac (32), koji je pominjan i kao moguće pojačanje Budućnost-Krušika u minulom zimskom prelaznom roku ali taj transfer nije realizovan.

Po jedan gol postigli su Čočović i Nikačević, dok je čast Radničkog spasao Cvetković, zanimljiv špic igrač, koji je doneo „privremenih“ 1:1. Tragičar je bio bek Jovanović – uveden u igru sa klupe, skrivio je nprvi penal, a početkom drugog poluvremena dobio je crveni, posle dva žuta kartona!

OFK Osečina je sa 1:0 dobila lajkovački Zadrugar, Ribnica je poražena 0:3 na gostovanju Rađevcu u Krupnju, a Bezovica sa 2:3 od Polimlja u Prijepolju. Pribojci su novi srpskoligaš, dok iz Zonske lige Drina ispadaju šabački Borac i Sevojno.

 

 

Aktuelno

Karađorđeva ulica bez drveća (foto: Kolubarske.rs)
Udruženje građana Lokalni odgovor Pre 3 sati 42 minuta

"Kaži kakav grad želiš?"

U okviru projekta "Kakav grad želiš", koji realizuje valjevsko Udruženje građana "Lokalni odgovor", nedavno je održan prvi sastanak neformalne grupe Savet naselja "Centar". Građani su nedovoljno...

 (foto: )
Jubilej Pre 4 sati 40 minuta

Ciklus koncerata za 70 godina MŠ "Živorad Grbić"

Uzbudljivo muzičko putovanje kroz sedam decenija talenta i uspeha očekuje nas u Muzičkoj Školi "Živorad Grbić", koja ove godine slavi značajan jubilej - 70 godina uspešnog rada.

Gradska izborna komisija (foto: Kolubarske.rs)
Lokalni izbori 2024 Pre 1 dan

GIK se poigrava sa izbornim listama!?

Gradska izborna komisija usvojila je prigovor na Rešenje o proglašenju izborne liste "Pokret sad" i donela odluku o poništenju te izborne liste. Prigovor podneli revnosni birači, a predsednik GIK...  · 7 komentara