Dejan Nikolić (foto: Đorđe Đoković)
Dejan Nikolić (foto: Đorđe Đoković)
18.06.2015, 11:49

Trener Nikolić u Pragu

č: | fb:

Trener valjevskog srpskoligaša Dejan Nikolić iz Lučana nalazise u Pragu, gde će pratiti igre selekcije Srbije na EP za mlade. To je, kako saznaju Kolubarske.rs, deo programa školovanja za dobijanje profi licence FSS bez koje ni jedan trener ne može da vodi klubove u Prvoj ili Superligi Sabije.

Srpskoligaš Budućnost-Krušik je sezonu okončano na trećem mestu, iza Loznice i lajkovačkog Železničara, a ispred ubskog Jedinstva. Korak sa Lozničanim izgubljen je u jesenjem delu, kada je ekipu vodio Slaviša Božičić iz Beograda, a Valjevci su, uz Lajkovčane, bili najuspešnija ekipa proleća. Treba reći da je Božičić imao jaču ekipu od Nikolića, koji je pokazao da zna posao, te da dobar utisak u Lajkovcu, odnosno uvođenje šabačke Mačve u Prvu ligu Srbije, nisu slučajnost.

Sada se postavlja pitanje da li će Nikolić ostati u Valjevu. To u ovom trenutku nije lako reći, odgovor na to pitanje za sada ne znaju ni čelnici valjevskog kluba. Najpre, pitanje je kako će Budućnost-Krušik stajati finansijski na početku nove sezone. Od toga zavisi i igrački kadar s kojim će ući u sezonu 2015/2016. godine. Potom, Nikolić, ima ponuda superligaša i prvoligaša, kao što i on ima svoju cenu. Pojedinim klubovima je, kažu, rekao da će „ako bude radio u Srpskoj ligi, ostati u Valjevu“.

Zanimljivo je da su Valjevci, u poređenju sa ostalim klubova Srpske lige Zapad iz okruženja, pa i pojedinim „zonašima“, imali najviše svojih igrača, momaka koji su ponikli u Budućnosti, Krušiku, Radničkom... Lajkovčani, a posebno Ubljani, takođe imaju po nekoliko Valjevaca, a fudbalera iz ovog grada ima i u inostranstvu. Da li bi oni, i pod kojima uslovima, pristali da se vrate u rodni grad drugo je pitanje. Uz novac, bitno je i to ko će im biti trener, odnosno kakve će ambicije Budućnost-Krušik imati.

A konkurencija će u novoj sezoni verovatno biti i jača od ove u minulom takmičenju. Iz višeg ranga vratili su se Mačva (Šabac), Sloga (Kraljevo), Jedinstvo (Užice). FAP iz Priboja se plasirao u Srpsku ligu i Zapad i već najavljuje borbu za vrh. Tu su i Mihailovac iz okoline Smedereva, odnosno Mokra Gora iz Zubinog Potoka sa Kosova. Ekipe nesporno jače od Jošanice NP (u jesenjem delu), Jasenice SmP, Bana iz Raške, Pobede iz Beloševca, kod Kragujevca, čak i kostolačkog Rudara, koji je dugo bi u gonjem delu tabele.

Fuzija Budućnosti i Krušika nametala se kao imperativ u sivilu, čak svekolikom potonuću valjevskog fudbala. Ako je ideja bila da se stvori stabilna srpskoligaška ekipa, i to je pomak na bolje. Da li će biti snage za eventualni iskorak ka Prvoj ligi Srbije, ostaje da se vidi. Ponavljamo, reorganizacija rada Škole fudbala takođe je imperativ, a na tom planu do sada se malo učinilo!

 

 

Aktuelno

Karađorđeva ulica bez drveća (foto: Kolubarske.rs)
Udruženje građana Lokalni odgovor Pre 1 sati 11 minuta

"Kaži kakav grad želiš?"

U okviru projekta "Kakav grad želiš", koji realizuje valjevsko Udruženje građana "Lokalni odgovor", nedavno je održan prvi sastanak neformalne grupe Savet naselja "Centar". Građani su nedovoljno...

 (foto: )
Jubilej Pre 2 sati 9 minuta

Ciklus koncerata za 70 godina MŠ "Živorad Grbić"

Uzbudljivo muzičko putovanje kroz sedam decenija talenta i uspeha očekuje nas u Muzičkoj Školi "Živorad Grbić", koja ove godine slavi značajan jubilej - 70 godina uspešnog rada.

Gradska izborna komisija (foto: Kolubarske.rs)
Lokalni izbori 2024 Pre 21 sati 30 minuta

GIK se poigrava sa izbornim listama!?

Gradska izborna komisija usvojila je prigovor na Rešenje o proglašenju izborne liste "Pokret sad" i donela odluku o poništenju te izborne liste. Prigovor podneli revnosni birači, a predsednik GIK...  · 7 komentara