Nemanja Todorović (foto: Đorđe Đoković)
Nemanja Todorović (foto: Đorđe Đoković)
30.06.2015, 09:19

Tamara i košarkaši

č: | fb:

Na ovogodišnjoj Univerzijadi, koja će od 3. do 14. jula biti održana u Južnoj Koreji (Gvanžu), od valjevskih sportista, koliko je znano, učestvovaće atletičarka Tamara Marković Salaški i košarkaši Dušan Kutlešić i Nemanja Todorović.

Atletika je na programu od 8. do 12. jula, a Zvezdina sprinterka Marković Salaški, koja je karijeru počela u valjevskom Metalcu, obično trči na 400 metara. Nije isključeno da nastupi i u štafetnoj trci ukoliko Srbija ima ekipu za disciplinu 4 x 400 metara.

Univerzitetska ekipa Srbije u Gvanžu je stigla iz Kine, gde je pobedila na pripremnom turniru. Zapažen učinak imali su Kutlešić i Todorović, a selektor Vanja Guša očekuje dobar plasman. Kutlešić je kapiten Metalca, a u Valjevo je došao iz užičke Slobode. Igra na poziciji beka – šutera, mada po potrebi može da bude i pomoćni „plej“

Todorović je iz Čačka, posle Mladosti igrao je u Borcu, prve godine Razvojne lige Srbije bio najbolji mladi igrač. Potom je bio na probi u Partizanu, a pre dolaska u Valjevo uspešno je nosio dres niškog Konstantina. Krilni je centar, najjače oružje mu je šut za tri poena.

FIBA priznala ABA ligu

Kad je već o košarci reč, FIBA je konačno proiznala ABA ligu u kojoj će Metalac igrati i u sezoni 2015-2016, a 12 klubova sa ex YU prostora vlasnici su tog takmičenja.

Reprezentacija Srbije (U-20), koju kao selektor vodi Vladimir Đokić, pobedila je na pripremnom turniru u Istanbulu, gde je prvo mesto osvojila bez poraza. U ekipi su i Petar Rakićević i Božidar Babović (Metalčeva pozajmica Spartaku), kao i moguće pojašanje na centarskoj poziciji Đoko Šalić iz sarajevskih Sparsa, koji je u Partizanu otpisan, po našem sudu, i zbog sukoba crno-belih sa njegovim menadžerom Acom Raškovićem.

Sa šireg spiska A selekcije otpao je pre početka priprema Đorđe Majstorović, što se i očekivalo, ali je i sam poziv Saše Đorđevića priznanje Majstoroviću i Metalcu za veoma uspešnu sezonu.

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 12 sati 2 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 14 sati 38 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara