Budućnost Krušik - Karađorđe (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Budućnost Krušik - Karađorđe (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
03.07.2015, 11:49

Dejan Nikolić i dalje trener

č: | fb:

Trener Dejan Nikolić iz Lučana verovatno će i u novoj sezoni Srpske lige Zapad voditi Budućnost-Krušik, rekli su Kolubarskim.rs u klubu. Na telefonsku poruku, Nikolić je odgovorio „verovatno“ i obećao skoro viđenje u Valjevu.

Stručnjak, koji je u prolećnom delu postigao zapažen rezultat sa ekipom, bar po imenima, slabijom od one u jesenjem delu, kada je kormilar bio Slaviša Božičić, osvajanjem 31 boda uz seriju od osam pobeda zaredom, imao je ponuda superligaša i prvoligaša ali ih, bar za sada, nije prihvatio znajući da je u tim klubovima uspeh imeprativ, dok u valjevskom srpskoligašu može da radi bez pritisaka i opterećenja, što ne znači da on i Budućnost-Krušik nemaju ambicija da pokušaju plasman u Prvu ligu Srbije.

Nikolić je veliki takmičar, takav je bio i kao igrač sa zavidnom karijerom, a polusezona u Valjevu pomogla mu je da sagleda potencijal ekipe i planira eventualna pojačanja. Prema našim saznanjima, smatra kako su ekipi potrebni provereni igrači na svim pozicijama – od golmana, gde Dalibor Ivanović ima najviše šansi da zadrži mesto među stativama, preko poslednje odbrambene linije i veznog reda, do špica napada.

U ovom trenutku teško je reći ko bi mogao biti među novajlijama. Traži se, dakle, iskusan golman, a od igrača sa kojima je već razgovarano, ili su se sami ponudili ceneći pre svega Nikolićev rejting, su Tomić iz šabačke Mačve, Jovanović iz Šumadije (Aranđelovac), Popović iz užičke Slobode...

Uglavnom igrači sa kojima je Dejan Nikolić već sarađivao i u čije se kvalitete uverio. Gotovo je izvesno da trener Budućnost-Krušika nema nameru da iz lajkovačkog Železničara vrati ni jednog od nekoliko Valjevaca. On je taj klub vodio pre dve sezone.

Uzgred, Lajkovčani takođe imaju prvoligaške amibicije, a kao drugoplasirana ekipa Srpske lige Zapad nadaju se da bi se, otkazom nekog od eventualnih prvoligaša, što se ranije dešavalo, već u ovoj sezoni mogli naći u višem rangu. Osnovni „pik“ bila je moguća fuzija užičkih klubova Slobode i Jedisntva. Jedistvo je ispalo iz Prve lige Srbije ali je Sloboda zadržala taj status, pa je ta mogućnost verovatno otpala.

Dejan Nikolić

Dejan Nikolić (Foto: Đorđe Đoković)

Nikolić je potom Mačvu uveo u Prvu ligu ali se nije zadržao na kormilu crveno-crnih jer nije imao „profi licencu“, a sada se školuje u Trenerskoj školi FSS. Šapčani su ispali iz Prve lige, kao i kraljevačka Sloga, a među novajlijama je i ambiciozna Mokra Gora iz Zubinog Potoka sa Kosova. Tek posle prelaznog roka znaće se ko sve reflektuje na najviši plasman.

Kolubarske.rs takođe saznaju kako ne bi bilo iznenađenje da Nikolićev prvi saradnik bude Aca Đukić, koji bi po potrebi i igrao, dok bi Zoran Prokić mogao da se nađe na mestu koordinatora rada u Školi fudbala u kojoj još nije uspostavljena jedinstvena „doktrina“ i gde su podele na Budućnost i Krušik najuočljivije iako su dva kluba fuzionisana.

Za taj deo posle u klupskom rukovodstvu zadužen je Raša Terzić, nekada centarhalf Krušika i Budućnosti, potom predsednik Krušika, koji je pod njegovim rukovodstvom izborio plasman među srpskoligaše kao uspešniji u „mrtvoj trci“ sa ekipom Budućnosti.

Đukić u prolećnom delu prošle sezone nije igrao za Valjevce zbog neshvatljivog propusta prilikom njegove registracije kao povratnika iz nikšićkog Čelika, iako je Nikolić računao da u špicu napada, posle odlaska Rajevca u Poljsku, Đukić bude tandem sa Stefanom Ilićem za koga je sada bio zainteresovan OFK Beograd.

Klupsko rukovodstvo nastoji da obnovi ogradu na stadionu na Pećini, koju su odnele prošlogodišnje poplave, ali da novcem dobijenim iz FSS pokrije tiribinu do Kolubare. Problem je sada u tome što u Gradskoj direkciji, uprkos obećanjima i već donetim odlukama Gradske skupštine, nema novca za projekat, sanaciju dela korita Kolubare pored stadiona, odnosno za učešće u pokrivanju tribine što je uslov FSS preuzet od UEFA, koja je taj novac donirala nacionalnom savezu. Sve „narodne pare“ iz tog dela budžeta namenjene su nastavku radova na započetoj Hali sportova kod Poljoprivredne škole i Gorenja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 46 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...