Trening fudbalera FK Budućnost Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Trening fudbalera FK Budućnost Krušik (foto: Đorđe Đoković)
06.07.2015, 21:24

Od starta ambiciozno

č: | fb:

Trener Dejan Nikolić okupio je danas na prvom treningu 25 igrača, koji konkurišu za prvi tim valjevskog srpskoligaša u novoj sezoni. Valjevski fudbaleri neće po svaku cenu „juriti“ prvo mesto ali neće propustiti ni eventualnu priliku da se bore za plasman u Prvu ligu Srbije ukoliko za to bude mogućnosti. To su na sastanku sa igračima istakli i Nikolić i klupski čelnici.

Prateći Nikolićev rad tokom prolećne sezone u kojoj je Budućnost-Krušik pod njegovim vođstvom osvojila 31 bod sigurni smo da stručnjak iz Lučana, koji je uspešno vodio i lajkovački Železničar i šabačku Mačvu, sa kojom je izborio viši rang, uvek ima najveće moguće ambicije.

Dejan Nikolić

Dejan Nikolić (Foto: Đorđe Đoković)

On je novinarima rekao kako nema imperativ rezultata po svaku cenu ali da je sa ljudima koji vode kliub dogovorio da se dovediu tri-četiri „prava pojačanja“, a ne da se okupljaju „pojačanja“ koja to zapravo nisu. U klub je stigao Ivan Tomić (24) iz Mačve sa kojim je Nikolić već radio, a i novi fudbaleri koji bi mogli da dođu u Valjevo su Nikolićev izbor.

Želim da znam čime raspolažem, ako je to 15 fudbalera, neka tako i bude. Prelazni  rok dugo traje, pa će odlazaka i dolazaka sigurno biti.

Možda se na prvi pogled čini kako je Budućnost-Krušik odustala od proklamovanog načela prilikom fuzije dva kluba da je prevashodni cilj povratak Valjevaca u svoj grad i svoj klub. Ali, kažu čelnici, sa Valjevcima je i najteže. Nešto zbog eventualnih dugova iz ranijih godina, a više zbog toga što su im zahtevi često nerealni!

Kolubarske.rs već su pisale o tome da bi Dejan Nikolić želeo pojačanja u svim linijama tima, od golmana do špic igrača, bez obzira na to što solidan sastav, proveren tokom prošlog proleća, već postoji. Igrači su shvatili šta Nikolić želi, na čemu insistira, kakvi su mu zahtevi. Oni, koji budu došli, takođe su već sarađivali sa Nikolićem, pa im neće trebati puno vremena za adaptacijiu.

Kompletne pripreme biće obavljene u Valjevu, na terenu stadiona Krušik i Pećina, gde su solidni uslovi za rad. Ugovoreno je i osam kontrolnih utakmica, za sada, a prva je sa ekipom iz Prova, kod Vladimiraca, 15. jula.

Trening fudbalera FK Budućnost Krušik

Trening fudbalera FK Budućnost Krušik (Foto: Đorđe Đoković)

Srpska liga Zapad će ove sezone moguće biti i jača od prošle. Sigurno je da se „novajlije“ Mačva, Sloga (Kraljevo), FAP (Priboj), Jedinstvo (Užice), Mokra Gora (Zubin Potok), ali ni Lajkovčani, Ubljani ili Požežani, neće tek tako odreći ambicija za najviši plasman. Stoga Nikolić već sada upozorava kako će „onaj ko potceni kvalitet rivala lako doći u situaciju da se bori za opstanak“!

Taj luksuz trener valjevskih fudbalera, sigurni smo, ne želi ni u kom slučaju.

Aktuelno