Budućnost-Krušik (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Budućnost-Krušik (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
01.08.2015, 09:34

Gostuju Bajinobaštani

č: | fb:

Seriju pripremnih utakmica za novu srpskoligašku sezonu FK Budućnost-Krušik imaće danas od 18.00 sati, na „Krušikovom“ stadionu, sa Slogom iz Bajine Bašte, članom Zonske lige Drina. Goste iz rodnog grada braće Milutinović – Miloša, Milorada i Velibora – Bore, predvodi Vujić, koji je ranije nastupao za pojedine valjevske klubove, mioničku Ribnicu, OFK Osečinu...

Valjevci su do sada savladali Provo sa 4:1, igrali 0:0 u Loznici, gde su bili bliži pobedi, pa 1:1 sa Obrenovčanima i Ljižanima. Sa Slobodom u Užicu bilo je 2:2, strelac oba gola bio je kapiten Rašević, koji je u finišu pogodio i prečku, a domaći prvoligaš je jedan gol postigao sa „bele tačke“. Potom je u Valjevu savladana Ribnica sa 3:1. Mioničani su poveli golom Đorđa Rajkovića, sina Mikca Rajkovića, nekadašnjeg kapitena Budućnosti. Izjednačio je Milovanović u zaustavom vremenu, a u nastavku golove za Valjevce postigli su Gentić i Ćebić.

Novo pojačanje ovdašnjeg srpskoligaša je špic igrač Popović, koji je za Jasenicu iz Smederevske Palanke, u prošloj sezoni, golove protiv Budućnosti postigao na obe utakmice. On bi trebao da trese mreže uz Milovanovića i Sevića, prinove iz Loznice, ali i kapitena Raševića, koji je do sada u kontrolnim mečevima bio najefikasniji. Popović je, doduše, nespreman, pa će mu trebati vremena da se dostigne nivo koji je imao u Jasenici, kada je sa Igorom Vićentijevićem, koji sada igra za Smederevo, tresao srpskoligaške mreže.

Valjevci kubure sa „bonus“ igračima pošto su Čočović i Baljak stekli „fudbalsko punoletstvo“, a sada su i otišli iz kluba – Čočović je angažman tražio u Crnoj Gori, dok je Baljak odabrao Dinamo iz Vranja. Od momaka iz podmlatka najbliži prvoj ekipi, čini se, trenutno su Prokić, koji je igrao u finišu prošle sezone, odnosno Milivojević i Ćebić.

Roksa u Lajkovcu

Dok se ubsko Jedinstvo priprema u miru, bez posebne medijske pompe, a u poslednjoj proveri savladana je valjevski Radnički sa 3:1 golovima Sitarice, Marjanovića i „Drnde“ Ilića (strelac za goste bio je V. Đukić), Lajkovčani ističu da će ponovo jurišati na vrh Srpske lige Zapad. Angažovan je napadač Roksa, koji je odlično igrao u Smederevu, pa Partizanov omladinac Mladenović, Mitrović, povratnik iz Švajcarske, Kuveljić (Sloga, Požega), Spasenović i Matić, golman Marković iz Valjeva...

Želju su napustila oba kapitena iz prošle sezone – veteran Marković otišao je u komšijski Zadrugar, a Šalipur je odabrao prvoligaški sastav Donjeg Srema iz Pećinaca. Otišli su i Jovanović u Inđiju, pa Živković (IMR), Tomić i Ćesarević (Jedinstvo, Ub)... Trener Aca Lazarević „pakuje“ tim kroz seriju pripremnih utakmica.

Prelazni rok traje do 31. avgusta, pa su moguće nove promene u sastavima s obzirom na to da su svi igrači dotle slobodni u izboru sredine u kojoj će nastaviti karijeru.

 

 

Aktuelno