Prilika za Budućnost Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Prilika za Budućnost Krušik (foto: Đorđe Đoković)
01.08.2015, 19:07

Valjevci “na mišiće”

č: | fb:

U današnjoj kontrolnoj utakmici valjevski srpskoligaš je pobedio zonaša iz Bajine Bašte sa 1:0 (0:0) pred stotinak najvernijih simpatizera. Gol odluke postignut je iz jedine prave akcije i šanse na utakmici, početkom drugog poluvremena. Novajlija Sević je dugom loptom sa levog krila pronašao Kosića na suprotnoj strani terena. Usledio je tačan centaršut, a Milošević je udarcem glavom loptu smestio u mrežu iza leđa golmana Sloge.

Do početka prvenstva, 14/15. avgusta, ostalo je vremena da se štošta u igri Budućnost-Krušika popravi. Trenutno škripi na sredini terena, pa ni špic napada nije dovoljno ubojit. Ako je suditi po viđenom u prvih 45 minuta, trener Dejan Nikolić se opredelio za ofanzivnu varijantu 4-3-3 u kojoj, međutim, kapiten Rašević u veznom redu nema pravu pomoć od Milinkovića i mladog Prokića, koji je “bonus” igrač.

Detalj iz igre

Detalj iz igre (Foto: Đorđe Đoković)

U napadu, trojka Ivan Tomić, Popović, Milovanović je neuigrana, pa se čini uputnijim da se pokuša sa tandemom Milovanović – Popović, a da se I. Tomić, ili neko drugi, pridoda u vezu e da bi igra bila produktivnija sa više lopte u posedu

Na desnom beku počeo je Milivojević kao bonus igrač, levo je bio Đermanović, tandem štopera Gentić – Uroš Tomić, dok je na golu 90 minuta bio Ivanović, koji ima prednost nad iskusnim Vojisavljevićem.

U drgom poluvremenu igra je bila tečnija, redovi povezaniji, a Valjevci nešto produktivniji i opasniji po gol Bajinobaštana, koji su se branili sa retkim prilikama za kontranapade. Stjelja je bio osveženje, kao i Sević i Kosić. Igrali su i Milošević, Stevanović, Đorđević, Kojić…

Detalj iz igre

Detalj iz igre (Foto: Đorđe Đoković)

Žreb za novo prvenstvo obaviće se 5. avgusta na Zlatiboru, pa će se tada znati raspored.

Budućnost-Krušik i valjevski Radnički, koji je danas na Petom puku igrao 2:2 protiv Turbine iz Vreoca, dogovorili su se da se “raspare”, odnosno da ne igraju istog vikenda kao domaćini. To će biti moguće s obzirom na to da se 5. avgusta žrebaju i parovi za Zonsku liguDrina, takođe na Zlatiboru.

Ubsko Jedinstvo je u komšijskom derbiju pobedilo lajkovački Železničar sa 5:2, a valjevski srpskoligaš do početka prvenstva još igra sa Radničkim (u sredu) i Turbinom (u subotu). Prealzni rok se završava 31. avgusta, a kako sada stvari stoje u Budućnost-Krušik teško da će još ko doći osim ukoliko neko do Valjevaca, trenutno van rodnog grada, ne poželi da se vrati.

 

 

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 7 sati 44 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...