KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
05.08.2015, 20:38

Najveće pojačanje Stefan Pot

č: | fb:

Košarkaši Metalca počeli su danas pripreme za novu sezonu ABA lige. Treneru Vladi Đokiću i njegovim saradnicima Teofiloviću, Gojkoviću i Seviću javili su se centri Majstorović, Jevtović i Janković, te Čampara iz Vojvodine, koji je ostao na pozajmici u matičnom klubu, odnosno mladi Cvetinović (1997, 210), Leskovčanin, koji je preko Niša i juniora Crvene zvezde stigao krajem prošle sezone. Od spoljnih igrača tu su kapiten Kutlešić, Rakićević, Vuksanović, kao i Babović i Kočović, koji su bili pozjamljeni subotičkom Spartaku.

Rakićević, Čampara i Vuksanović

Rakićević, Čampara i Vuksanović (Foto: Đorđe Đoković)

Jošilo je na pripremama reprezentacije BiH za predstojeće EP. Nije bilo Maleševića, sa kojim je dogovoren nastavak saradnje ali preostaje da se preciziraju još neki detalji. Sa Maleševićem se i prošle godine najduže pregovaralo. Iskusni Bakić se posle povrede i operacije kolena priprema po specijalnom režimu i od 1. septembra radiće sa ekipom, dok su ugovori istekli Ljubičiću, Otaševiću, Protiću i Jeremiću. Saradnja je prekinuta i sa Todorovićem, koji je dobar momak ali nema dovoljno srca.

Saradnja je dogovrena sa plejom Stefanom Potom (1994, 196) iz Vojvodine, koji je prošle sezone igrao u rumunskom Asesoftu, a sada je na pripremama seniorske reprezentacije Srbije za EP posle povrede Jovića. Pot je i prošle godine bio Đokićeva želja, ali je obeštećenje Novosađana bilo previsoko za Metalac pa do saradnje nije došlo.

Vladimir Đokić

Vladimir Đokić (Foto: Đorđe Đoković)

„Zadržali smo okosnicu ekipe, sa Potom i jednim centrom to bi bio sastav za novu sezonu“, rekao je Đokić novinarima. Dodao je kako će za desetak dana verovatno biti jasnije ko od novjalija može da računa na mesto u ekipi, odnosno šta će još od pojačanja eventualno trebati Metalcu.

„Rekao sam momcima da moramo opravdati rezultat iz prošle sezone i pokazati da to nije bilo slučajno. Uveren sam da možemo i bolje!“, naglasio je trener Valjevaca.

Mladi centar Miloš Koprivica (20, 210), koji je među prvima prošle godine potpisao trogodišnji ugovor sa Metalcem, predomislio se i potom igrao u Slobodi (Užice). Sada je prvo pojačanje“očerupanog“  Partizana sa kojim se Metalac sastaje u prvom kolu ABA lige.

Njegov zemljak Đoko Šalić (20, 213), takođe sa Sokoca (RS), član mlade selekcije Srbije, koja je pod Đokićevim vođstvom osvojila „zlato“ na EP u Italiji, bio je zanimljiv Valjevcima, jer je igrao i u Partizanu, ali je tokom  priprema „orlića“ pokazao da nije spreman da ozbiljno radi i napreduje, što Đokić ne prašta!

Trening košarkaša Metalca

Trening košarkaša Metalca (Foto: Đorđe Đoković)

Metalac će najverovatnije, posle uvodnih treninga u Valjevu, desetak dana ići na bazične pripreme (ukoliko bude novca). Planirano je i desetak kontrolnih utakmica. Inače, menadžeri rade svoj posao, zovu sa svih strana, a Đokić se, ako smo dobro shvatili, ne javlja na nepoznate brojeve.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 12 sati 28 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 15 sati 17 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.