Budućnost Krušik - Karađorđe (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Budućnost Krušik - Karađorđe (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
08.08.2015, 19:24

Uspešna generalna proba Valjevaca

č: | fb:

Valjevski fudbaleri pobedeili su ovog popodneva, u kontrolnom susretu na „Krušikovom“ stadionu, Turbinu iz Vreoca sa 4:0 (2:0) golovima Ivana Tomića 2, Prokića i Miljkovića uz solidnu igru i još nekoliko propuštenih prilika.

Svaki gol bio je lep na svoj način – Prokić je sjajnim šutem sa 20-tak metara reprizirao debitantsko ostvarenje iz finiša prvenstva u prošloj sezoni, brzonogi I. Tomić je konačno „prokinuo“ uz zamerku da ume da bespotrebno solira kada bi pas do saigrača bio bolje rešenje, Miljković je mrežu „prljavih“ Vreočana, koji se takmiče u Srpskoj ligi – Beograd, zatresao posle prvog kontakta sa loptom!

Bila je to generalna proba pred subotnji start u Srpkoj ligi Zapad i utakmicu sa Seljakom iz Mihajlovca, kod Smedereva, čvrstom ekipom sa dugom tradicijom. Trener Dejan Nikolić danas zbog povreda nije mogao da računa na ključne igrače Milinkovića (potres mozga zarađen na utakmici sa valjevskim Radničkim u sredu, koju je Budućnost dobila sa 1:0 golom Miloševića), te Raševića, Gentića i Kosića.

Dobro je da se vratio Čočović posle pokušaja da se izbori za mesto u timu prvoligaša Kolubare iz Lazarevca, a danas je golom debitovao Miljković, momak iz Osečine, koji je igrao u superligašu Čukaričkom, što zaoštrava konkurenciju za svako mesto u timu jer je „gužva“ i za sedenje na klupi. Doduše, Stejelja je, kao i St. Đurić pre njega, otišao u lajkovački Zadrugar.

U igri Valjevaca uočljiv je napreadk, igra se brže i tečnije sa dosta prilika. Škripi u realizaciji, srednji red je sada popunjeniji, a „bonus“ igrači su i dalje najveći problem. Zbog svega toga moguće je da do kraja prelaznog roka u Valjevo stignu još dva – tri pojačanja, među njima i igrač mlađi od 20 godina.

Trener Nikolić nije nezadovoljan viđenim, uz opasku da je prvenstvo „ipak nešto drugo“ ali napomenom „radili smo i mi nešto u prethodnih mesec i po dana“!

Utakmicu su počeli Ivanović – Đorđević, U. Tomić, Stevanović, Sević – Jevtić, A. Ilić, Prokić – I. Tomić, Milošević, Milovanović. U drugom poluvremenu na levom beku bio je Đermanović, na zadnjem veznom Čočović, u špicu novajlije Popović i Miljković... Igrali su i Milivojević, Andrić...

Utisak je da Budućnost-Krušik spremno ulazi u prvenstvo ali da će prava igra do izražaja tek za tri – četiri kola. Bitno je da se niko na startu bodovno „ne odlepi“, a i raspored, čini se, ide na ruko Valjevcima.

Susret 1. kola, sa Mihajlovčanima, zakazan je za subotu u 17.30 sati na „Krušikovom“ stadionu.

 

 

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 13 sati 1 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 7 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 18 sati 11 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara