Igor Milanović, Zoran Jokić, Aleksandar Vujić Subotić i Aleksandar Mijailović (foto: Đorđe Đoković)
Igor Milanović, Zoran Jokić, Aleksandar Vujić Subotić i Aleksandar Mijailović (foto: Đorđe Đoković)
15.08.2015, 07:45

Plej of Druge vaterpolo lige

č: | fb:

Na olimpijskom bazenu u Petnici u subotu i nedelju održaće se plej of Druge vaterpolo lige za plasman u Prvu B ligu. Učestvuju Goč iz Vrnjačke Banje, Paraćin, Valis i Valis 93, koji je domaćin i organizator takmičenja. U subotu (17.30) igraju Valis – Goč, a od 19.00 sati Valis 93 - Paraćin. Parovi su dobijeni na taj na čin što se sastaju prvak Južne grupe Druge lige (Goč) i drugoplasirana ekipa Severne grupe (Valis), odnosno prvak Severa (Valis 93) i drugoplasirani tim Juga (Paraćin).

Poredak u Severnoj grupi odredila je činjenica da je Valis 93 poražen samo od Valisa, dok je „stariji valjevski brat“ izgubio od Valisa 93, ali i u Senti. Pobednici subotnjih utakmica su članovi Prve B lige, dok poraženi u nedelju (17.30) igraju za treće mesto na turniru. Finalna utakmica igra se od 19.00 sati, a olimpijski bazen će, kako je najavljeno, za posetioce oba dana vikenda biti zatvoren od 17.00 sati.

Ako je suditi po tradiciji učesnika, Goč iz Vrnjačke Banje, nekadašnji prvoligaš, je favorit na papiru, pa Valis 93 ima veće šanse da se plasira u viši rang od Valisa. Ni u starijem valjevskom vaterpolo klubu, međutim, ne predaju se unapred, a Ranđić se posle dogovora o angažmanu u Jadranu (Herceg Novi) vratio da pomogne u plej ofu. Obe valjevske ekipe su, bez obzira na dobar rad sa mladima, pojačane igračima sa strane - iz Beograda, Novog Sada i Kragujevca, a neki od njih imaju i internacionalno iskustvo.

„Subotnja utakmica je jako važna, nastojaćemo da izborimo plasman u Prvu B ligu“, rekao je novinarima Igor Milanović, proslavljeni vaterpolista, nekada centar Partizana i reprezentacije ex Jugoslavije, pa trener crno-belih, koji tri godine kao šef struke pomaže Valisu 93.

Milanović smatra da u Valjevu ima talentovanih momaka, te da je dobijanjem zimskog balona nad olimpijskim bazenom stvoren preduslov da se za dve – tri godine ozbiljnim radom stvori stabilan prvoligaš u kojem će 70 odsto igrača biti iz Valjeva.

Igor Milanović i Zoran Jokić

Igor Milanović i Zoran Jokić (Foto: Đorđe Đoković)

Predsednik Valisa 93, dr Zoran Jokić nije, odgovarajući na pitanje Kolubarskih.rs, isključio mogućnost da mladići iz dve valjevske vaterpolo škole jednog dana igraju zajedno u istom klubu ocenjujući pritom kako je dosadašnja različitost dala rezultat, te da su animoziteti, ako ih je i bilo, prevaziđeni.

Valis 93 uz Milanovića vodi Srđan Marković, golman prve ekipe kluba formiranog 1993, dok je trener Valisa sada Milan Vasiljević Čaki, takođe bivši igrač, koji je zanat pekao i kod pok. Nenada Manojlovića u Nišu, dok je ekipu na derbiju sa Valisom 93 uspešno vodio Nikola Ivanović, trener mlađih selekcija sa kojima je igrao finalne turnire prvenstva i kupa Srbije, kao jedina ekipa van velikih centara.

 

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 4 sati 26 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 7 sati 3 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 1 komentar