Fudbal, ilustracija (foto: Đorđe Đoković)
Fudbal, ilustracija (foto: Đorđe Đoković)
15.08.2015, 20:18

Mršav start srpskoligaša

č: | fb:

Valjevci su na startu Srpske lige Zapad kao domaćini osvojili samo bod protiv Mihajlovčana, dok su Ubljani minimalnim rezultataom poraženi na gostovanju u Zubinom Potoku. Lajkovčani sutra dočekuju Karađorđa iz Topole.

Budućnost-Krušik je danas ispoljila sve slabosti uočene tokom pipemnih utakmica, pa je 0:0 sa Mihajlovcem, iz istoimenog mesta kod Smedereva, logičan epilog. Na sredini terena Đermanović, A. Ilić i „bonus“ Prokić nisu uspevali da organizuju ozbiljnije napade na gol sigurnog Dobrića.

Ulazak Raševića, umesto Prokića, uneo je živost, pa je početkom drugog poluvremena viđena najbolja akcija. Kapiten je uposlio Đorđevića, usledio je centaršut, a udarac Tomića glavom golman gostiju je ukrotio. Bila je to najzrelija prilika Valjevaca, koji su u prvih 45 minuta imali dve-tri polušanse, koje Đermanović, Ilić i Milovanović nisu pretvorili u gol.

Na drugoj strani, Mihajlovac je prvi ozbiljno zapretio preko Šiljića ali je sigurni Ivanović pravovremenim istrčavanjem sačuvao mrežu. U finišu, kiks Gentića gotovo je doneo pogodak gostima ali se iskusni štoper Valjevaca iskupio faulom na ivici šesnaesterca, a Mihajlovčani nisu realizovali slobodan udarac, pošto se lopta od „živog zida“ odbila u korner. 

Nastojanja Dejana Nikolića, trenera Budućnost-Krušika, da njegovi izabranici igraju ofanzivno u sistemu 4-3-3 još ne daju rezultat: Milovanović je dešnjak, pa se po levoj strani teško namešta na „jaču nogu“, I. Tomić dribla pravolinijski te ga nije teško čuvati, dok su Milošević i Popović daleko od golgeterske forme. 

Budućnost-Krušik: Ivanović – Đorđević, gentić, Stevanović, Sević – Đermanović, A. Ilić, Prokić (Rašević) – I. Tomić (Kosić), Milošević (Popović), Milovanović. 

Ubljani su poraženi golom primljenim u 75. minutu. Više od poraza nije se ni moglo očekivati s obzirom na to da je Sitarica u 43. minutu promašio jedanaesterac! 

Spartaku derbi protiv Ribnice 

Ljižani su iz Mionice odneli sva tri boda zahvaljujući Lomiću, koji je bio strelac u 80. minutu igre. Pripremne utakmice pokazale su da Spartak lako daje golove, što su Ljižani pokazali i na utakmici u Valjevu (1:1). 

Ostali „zonaši“ Kolubarskog okruga igraju sutra (17.30) – Brezovica dočekuje Provo, OFK Osečina gostuje Zlatiboru u Čajetini, radnički sa Petog puka imenjaku u Klupcima, kod Loznice, a lajkovački Zadrugar ide Polimlju u Prijepolje.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 5 sati 7 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 22 sati 2 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 4 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...