Vaterpolo (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Vaterpolo (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
15.08.2015, 20:26

Oba Valisa u Prvoj B ligi

č: | fb:

Pobedama u današnjim utakmicama drugoligaškog plej ofa, igranim na olimpijskom bazenu u Petnici, oba valjevska vaterpolo kluba su se plasirala u Prvu B ligu! Ako se očekivalo da je Valis 93 favorit protiv Paraćinama, iznenadio je Valis uverljivim uspehom u susretu sa Gočom iz Vrnjačke Banje.

Valis je protvi Goča slavio sa 18:10, dok je Valis 93 dobio Paraćin rezultatom 12:8. Činjenica da u Petnici sada ima zimski balon nad olimpijskim bazenom, kao i svlačionice, ukazuje na to da su ispunjeni uslovi za igranje prvoligaških utakmica, što valjevskim klubovima smanjuje troškove.

Osnovni problem je to što oba valjevska kluba iz svojih škola vaterpola, što je i logično, bez obzira na dobar rad sa mladima, nemaju igrače za ozbiljno takmičenje kakva je Prva B liga. Otuda će morati da posegnu za pojačanjima iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca... To, međutim, ne znači da u dogledno vreme većina igrača neće biti iz Valjeva.

Prema rečima proslavljenog asa i afirmisanog trenera Igora Milanovića, koji tri godine pomaže u stručnom radu Valisu 93, za dve – tri godine ozbiljnog rada u Valjevu je moguće stvoriti ekipu sa 60 – 70 odsto domaćih igrača.

 

 

Aktuelno