Budućnost-Krušik (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Budućnost-Krušik (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
23.08.2015, 17:57

Pobeda Valjevaca u Kragujevcu

č: | fb:

FK Budućnost-Krušik je startnih 0:0 sa Mihajlovcem u Valjevu korigovala pobedom od 3:2 (2:1) protiv čvrste ekipe Šumadije u Kragujevcu. Strelci su bili Popović, Čočović (učestvovao i u pripremi akcija za preostala dva gola) i Kosić. Istini za volju, domaći su u samom finišu pogodili stativu.

Izostao je Gentić zbog povrede, pa ga je zamenio Uroš Tomić, puno je značio povratak Čočovića, a trener Nikolić je ovoga puta u prvom poluvremenu korigovao sistem igre, samim tim i postavu. Kao desni bek je startovao Kosić, “bonusi” Sević i Prokić su posle 45 minuta zamenjeni Đermanovićem i Ivanom Tomićem, dok je umesto napadača Popovića ušao bek Đorđević, pa je Kosić sa Milovanovićem i I. Tomićem potom igrao u špicu napada. Srednji red je, dakle, u prvom poluvremenu bio pojačan, a napad sveden na dva špica uz pomoć kapitena Raševića.

Budućnost-Krušik: Ivanović – Kosić, U. Tomić, Stevanović, Sević (Đermanović) – Čočović, A. Ilić, Prokić (I. Tomić), Rašević – Popović (Đorđević), Milovanović.

Lajkovčani su se iz Mihajlovca, kod Smedereva, vratili bez bodova pošto su poraženi sa 1:2 (0:1). Jedini pogodak postigao je V. Simić iz slobodnog udarca u 89. minutu igre. Želja još traži igru i najbolju postavu, a Mihajlovčan su, kao i u Valjevu, pokazali da su čvrsta ekipa dorasla srpskoligaškim zahtevima.

U današnjoj „matine predstavi“, u Ljubiću kod Čačka, Jedinstvo je igralo 2:2 sa domaćim Poletom, takođe neugodnom ekipom u kojoj srpskoligaš Borac kali i proverava svoje kandidate sa šireg spiska za prvi tim. Dvostruki strelac za Ubljane bio je Stefan Ilić, dok su golove za domaćina postigli Vasilić sa „bele tačke“ i Petrović. Voljom žreba, Jedinstvo je u prva dva kola gostovalo, a posle poraza u Smederevu danas je osvojilo prvi bod.

Prva dva kola su pokazala da će ovo prvenstvo u Srpskoj ligi Zapad biti neizvesnije i zanimljivije od prošlog, a najbolji rezultat ostvariće timovi, koji budu najbolje primenjivali ovovremeni takmičarski fudbal bez „umiranja u lepoti“. FAP je, recimo, pobedio Jedinstvo u Krčagovu, bez golova bilo je u meču Sloga-Smederevo u Požegi, Mačva takođe igra „zihericu“, kao i Kraljevčani, Lajkovčani, Ubljani ...

U 3. kolu, Budućnost-Krušik dočekuje Zvižd iz Kučeva, Železničar tim Šumadije iz Kragujevca, a Jedinstvo u derbiju kola šabačku Mačvu.

Spartak najuspešniji „zonaš“

Ljižani su kao domaćini na Ćućinu pobedili Polimlje iz Prijepolja sa 2:1 (0:0), golovima I. Bojičića i Nerića, pa sada jedini od ekipa Kolubarskog okruga imaju dve pobede i svih šest bodova na startu Zonske lige Drina. Radnički je na Petom puku savladao Budućnost iz Arilja sa 3:2 (2:1), a strelci su bili Tajdić, V. Đukić i Đurić. Ljubimci „divlje teladi“ imaju četiri boda.

U današnjim utakmicama 2. kola klubovi Kolubarskog okruga bili su uspešniji nego na startu nove sezone. Zadrugar je u Lajkovcu sa 2:1, golovima Jerinića i Nebojše Markovića, pobedio Radnički iz Klubaca, kod Loznice. OFK Osečina je kao domaćin bila bolja od Sloge (Sjenica) sa 1:0 golom Matića. Ribnica je, sa samo 13 igrača, u Novoj Varoši uspela da osvoji bod – 1:1, golom Đurđevića. Mioničani će biti pojačani sa tri nova igrača među kojima je i iskusni Jevtić iz Budućnosti. Brezovica je vodila sa 1:0 protiv Rađevca u Krupnju ali je na kraju bilo 1:1.

Po tri boda imaju Zadrugar i OFK Osečina, a prvi bod osvojili su Ribnica i Brezovica. U 3. kolu, komšijski derbi je Brezovica-Radnički, dok Ribnica dočekuje Slogu (BB). Ljižani gostuju u Sjenici, Zadrugar u Arilju, a Osečanci igraju sa Zlatiborom u Čajetini.

 

 

 

 

Aktuelno