Fudbal, ilustracija (foto: Đorđe Đoković)
Fudbal, ilustracija (foto: Đorđe Đoković)
06.09.2015, 18:07

Uspešni srpskoligaši

č: | fb:

U 4. kolu Srpske lige Zapad po tri boda sa gostovanja doneli su Valjevci, iz Kraljeva, odnosno Ubljani, iz Krčagova, dok su Lajkovčani slavili u Kučevu.

Trener valjevskog srpskoligaša  Dejan Nikolić opredelio se danas za postavu sa pojačanim sredinjim redom, u kojoj na startu nije bilo mesta za klasične špic igrače Milovanovića, Popovića i I. Tomića, pa je utakmicu počeo Sofronić, koji zna da igra „u oba pravca“.

Kraljevčani su bili oštri, povremeno grubi i nedisciplinovani, što im se obilo o glavu jer su u drugom poluvremenu, zbog dva „žuta“ kartona, dosta brzo ostali bez dva fudbalera. Ni gledaoci se, glasnim „graktanjem“ kada za to nije bilo povoda, nisu baš proslavili. Najbolji igrači Sloge, koja je ispala oz Prve lige Srbije, bili su Andrić, Grkajac, Županjac...

Vodeći gol za Valjevce postigao je povratnik iz Želje lajkovačkog, Strahinja Sofronić u 35. minutu pošto je iskoristio kiks golmana domaćih Božovića, kapitena Sloge. U drugih 45 minuta dva prilike propustio je Popović, potom i Kosić, a Milovanović je zamenio Sofronića i u 82. minutu postigao drugi gol. Kaznio je „samoubilačku“ igru domaćih, koji su sa devetoricom na terenu nastojali da izjednače rezultat. Trener Nikolić je napravio logične izmene u situaciji u kojoj je njegov tim imao brojčanu prednost.

Budućnost-Krušik: Ivanović – Đorđević, Gentić, Stevanović, Đermanović – U. Tomić, Sević, Čočović, Prokić (Popović) – Kosić (I. Tomić), Sofronić (Milovanović).

Jedinstvo je donelo sva tri boda iz Krčagova, gde je savladalo imenjaka sa 2:1 golovima Lazara Petraševića uz veliki doprinos Stefana Ilića. Ovo je Ubljanima prva pobeda u sezoni. Lajkovčani su na gostovanju u Kučevu osvojili sva tri boda sa mnimalnih, ali slatkih, 1:0. Gol odluke postigao je Goran Matić u drugom poluvremenu.

Vodeća Mačva iščupala je bod u Ljubiću igrajući 1:1 (0:1). U 5. kolu, narednog vikenda, Valjevci dočekuju Polet iz Ljubića, Železničar igra sa Slogom iz Kraljeva, a Jedinstvo u derbiju Slogu iz Požege.

Polovični „zonaši“

Ribnica je igrala 0:0 sa Polimljem iz Prijepolja za šta je najzaslužniji bio golman gostiju Koć, Iskusni Vićentije Simović završio je u sanitetu i bolnici posle sudara u skoku sa jednim od fudbalera iz Prijepolja. Zamenio ga je „Brka“ Miljković, takođe veteran.

Radnički je na Petom puku remizirao 1:1 sa Provom, posle prethodne pobede u Brezovici od 3:0. Valjevci su golom Đurića u finišu spasavali bod. Ljižani su izgubili na Ćućinu od Zlatibora (1:2) iako su golom B. Bojovića vodili, a potom je njihov golman Plavšić odbranio jedanaesterac. Ipak, u finišu, Čajetinci su postigli dva gola i odneli sva tri boda.

Danas, u komšijskom derbiju, Zadrugar je u Lajkovcu bio bolji od Brezovice i pobedio sa 2:0 golovima Milića i Jerinića. OFK Osečina je sa 1:0 savladala Radnički iz Klubaca, kod Loznice, golom Petkovića u finišu susreta.

Na tabeli vodi Zlatibor, a „zonaši“ Kolubarskog okruga rezultatski još „posrću“ sa polovičnim učinkom. U 5. kolu, Ribnica igra u Sjenici, Spartak u Klupcima, Zadrugar u Provu, a Radnički u Krupnju. Brezovica dočekuje Jedinstvo iz Vladimiraca.

 

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 22 sati 44 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 22 sati 45 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara