Nikola Otašević (foto: Đorđe Đoković)
Nikola Otašević (foto: Đorđe Đoković)
15.09.2015, 16:39

Otašević na treninzima Metalca

č: | fb:

Novo lice na treninzima Metalca, posle povratka sa turnira u rumunskom gradu Klužu, je plejmejker Nikola Otašević (33), Užičanin koji je u prošloj sezoni dres Valjevaca uspešno nosio u ABA ligi. Iskusni plej, koliko nam je znano, još ništa nije potpisao, a koliko je spreman za novu sezonu, koja počinje 1-2. oktobra pokazaće vreme.

„Nisam spreman, trebaće mi vremena da se pripremim. Trenirao sam u pauzi, pa nisam, sada opet treniram“, bio je iskren Otašević u današnjem kratkom razgovoru za Kolubarske.rs.

Otašević u prodoru

Otašević u prodoru (Foto: Đorđe Đoković)

Đokiću je i ranije bilo jasno da mu je, uz Stefana Pota, potreban organizator igre, bez obzira na prisustvo Babovića i Kočovića, što je, pretpostavljamo, dodatno pokazao i turnir u Klužu, gde su Valjevci osvojili četvrto mesto.

Šta ima, pitali smo u prolazu Vladu Đokića. „Svašta!“, kratko i nevoljno odgovrio je hed kouč Metalca, ne precizirajući o čemu se radi. Nismo postavljali dodatna pitanja ne želeći da mu stajemo na muku iskreno verujući u to da nije sporno to što je, kako su pojedini valjevski mediji javili, Brano Đukanović (20) iz FMP-a potpisao ugovor sa Metalcem.

Jasno je, međutim, da mu nije prijala poslednja strana beogradskog Blica, koji je pre nekoliko dana objavio poziv dr Boška Đukanovića upućen sada već bivšem treneru crno-belih Dušku Vujoševiću da dođe u Metalac i bira šta će da bude – direktor, potpredsednik... Verujemo da Vujošević nema te ambicije, možda i zbog toga što od gromoglasno najavljivanog angažmana bivšeg NBA centra Darka Miličića nema ništa?!

Metalac je, 6. i 7. septembra, organizovao Septembarski turnir uz učešće podgoričke Budućnosti, Zadra i Igokee iz Aleksandrovca, kod Banja Luke. Kad već pominjemo Igokeu, prvak BiH je angažovao krilnog centra Nemanju Todorovića, koji je u prošloj sezoni igrao u Valjevu, kao i starijeg od braće Jaramaz, povratnika iz Poljske.

 

Metalac - Budućnost

Metalac - Budućnost (Foto: Đorđe Đoković)

Novi ABA ligaš, Sutjeska iz Nikšića, angažovao je bivšeg Metalčevog beka Kruščića, potom centra Šalića, pominjao se i centar Albijanić, tokom jedne od raniji Supeliga Srbije člana čačanskog Borca, a ranije i prvotimca Širokog iz okoline Mostara (BiH). Za menadžera je postavljen Jeretin, bivši prvotimac Crvene zvezde.

Kada je već o turnirima reč, u Kraljevu je pobedila Crvena zvezda, a u Čačku najbolji su bili Podgoričani. Ni na jednom od njih nije bilo mesta za Metalac.

Kraljevačni su ugostili još Megu, turski Trabzonspor i PAOK iz Soluna. Kraljevčani su u Slogu vratili njenog najboljeg trenera Milovana Kima Bogojevića, kao sportskog direktora, a turnir je formalno organizovala Mega, kako bi se obezbedio neki dira za pomoć Slogi. Šta u svemu tome znači što je Vlada Đokić prvo vodio Mašinac, a potom i Slogu?!

U Čačku su igrali i Partizan, Borac i FMP. Čačani su se oprdedelili za crno-bele, kojima su darivali svoje nekadašnje asove Kićanovića i Željka Obradovića, kao i FMP, čiji su klub za razvoj mladih talenata bili. „Patrijarh srpske košarke“ Radmilo Mišović, ali i Zoran Biorac, igrački minoran u poređenju sa Mišovićem i nekolikim asovima rođenim na terenima pored Morave, stalni su gosti Metalca na utakmicama ABA lige. Oni su, izgleda, Borčeva opozicija, te otuda ne stoji pitanje zbog čega se Čačani nisu setili Metalca. Uzgred, Borac nikada u goste nije pozvao ni sarajevsku Bosnu, prvaka Evrope iz Grenobla, sa kojom je zbratimljeni!

Narod je odavno rekao – „Svoj lebac jedi, svoju brigu vodi“, kao i „Tuđa ruka svrab ne češe!“

Student 014 u Drugoj srpskoj ligi

Uz Radnički sa Petog puka i ubsku Mladost novi čna Druge srpske lige je i valjevski Student 014, koji kao treneri vode Radomir Simić Simbe, generali sekretar GSS i honorarac u matičnom Metalcu, te Aca Janković. Mladu ekipu, sastavljenu od juniora i kadeta za sada je pojačao veteran Bojan Gnjato, centar sa prvoligaškim iskustvom, Trebinjac oženjen Valjevkom, koji u karijeri branio i boje Metalca.

Radnički vodi Rade Srećković, kome savetima pomaže Aca Icić, a kao pojačanja su stigli centar Marko Jakovljević i bek Srećko Rakić. U prošloj sezoni igrali su za Ubljane u Prvoj srpskoj ligi, čiji je trener Dušan Ružičić Kebac, član prvoligaške generacije Metalca iz 1970-tih godina.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 14 sati 20 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 17 sati 9 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.