Stativa fudbalera Budućnost Krušika (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Stativa fudbalera Budućnost Krušika (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
19.09.2015, 18:28

Valjevci nadigrali Lajkovčane

č: | fb:

U komšijskom derbiju 6. kola Srpske lige Zapad, FK Budućnost-Krušik nadigrao je Železničar sa 2:0 (0:0) u utakmici sa dva različita poluvremena. Ubljani su poraženi na gostovanju u Topoli, rezultatom 0:1 (0:0), a Karađorđe je promašio i jedanaesterac. Mačva je pobedila Slogu u Požegi sa 1:0 i zadržala vođstvo na tabeli uz podatak da Smederevci sutra igraju u Kučevu.

Nervozan početak na Krušikovom stadionu, sa dosta prekršaja, čak povredom golmana gostiju Jovanovića (veteran „Cile“ Đurić, trener golmana, koji je bio rezerva, zagrevao se za svaki slučaj), nagovestio je, kladioničarski rečeno, igru „na nulu“. Valjevci su napadali neorganizovano sa mnogo „duvanja lopte“ i „preskakanja igre“, što je Lajkovčanima odgovaralo, pa su već u 5. minutu imali šansu, kada je Radojević propustio priliku da izbliza savlada veterana Vojisavljevića, koji je na golu zamenio Ivanovića.

Revanširao se napadač domaćih I. Tomić u 27. minutu, kada je izbio sam pred Jovanovića, ali je Ubljanin u dresu Lajkovčana pokazao zbog čega ga mnogi smatraju ponajboljim golmanom srpskoligaškog Zapada.

Drugih 45 minuta donelo je bolji fudbal i domanicaju Valjevaca. Preokret je nagovestio kapiten Rašević, koji je u 59. minutu glavom postigao lep gol posle pravovremenog utrčavanja i dodavanja I. Tomića. Konačnih 2:0 postavio je Milovanović, koji je zamenio Kojića, pa se Sević vratio na levog beka. Milovanović je u 81. minutu, posle solo prodora po levoj strani, desnom nogom, koja mu „jača“, pogodio dalji ugao mreže Jovanovića.

Mogao je I. Tomić sve da reši u 65, kada je sam izbio pred golmana gostiju, predriblovao ga, ali je Kuveljić uspeo da se vrati i oduzme mu loptu. Jovanović je pre toga odbranio udarac I. Tomića, koji je posle „hlađenja“ na klupi, kao i Milovanović, danas proigrao. Trener Dejan Nikolić pogodio je sa izmenama, dok se Aci Lazareviću u Želji nije posrećilo, pa se igra njegovog tima „raspala“ posle vođstva Valjevaca - odbrana, koja je do sada primila samo dva gola (na istoj utakmici), kao da više nije postojala!

Valjevci su nagovestili da prevazilaze krizu igre, što je bitno pred gostovanje u Požegi, potom i drerbi sa Smederevcima, za koje se smatra da ih svi „guraju“, posebno arbitri, na putu povratka u Prvu ligu Srbije. Otuda ni Nikitoviću (Užice) danas nije bilo lako – Lajkovčani su u pojedinim trenucima gotovo kidisali na njega nezadovoljni načinom na koji im je Ilić (Kragujevac) delio pravdu na dve utakmice, dok su Valjevci bili nezadovoiljni što je Kurlagić (Užice) ovoga puta bio „aut-rihter“, a „zadzžio“ ih je u Kragujevcu i prošlom kolu sa Poletom. „Kurlaga“ je u šest kola do sada četiri puta delio pravdu FK Budućnost-Krušik, što, ipak, nije „zdravo“!

Budućnost-Krušik: Vojisavljević – Đorđević, Gentić, Stevanović, Kojić (Milovanović) – Čočović, A. Ilić (Milinković), Sević, Rašević – I. Tomić (U. Tomić), Popović.

Železničar: Jovanović - Mitrović, N. Simić, Mladenović, Cvetković – Kuveljić, Ristić (Radivojević), Roksa (Pavlović), Drinić – Radojević, Z. Matić (Ivanović).

U 7. kolu, Valjevci igraju u Požegi, Lajkovčani dočkuju Polet iz Ljubića, a Ubljani tim, Selajak iz Mihajlovca, kod Smedereva.

Živnuli „zonaši“

U 6. kolu Zonske lige Drina, Radnički sa Petog puka slavio je u Bajinoj Bašti, gde je Slogu pobedio sa 3:2 (2:1). Domaćin je najavljivao „osvetu“ za poraz na svom terenu u prošloj sezoni, koji ga je stajao osvajanja prvog mesta ali tako nisu mislili Gošić, strelac dva gola, i Lukić, koji su doneli veliku radost treneru Raši Markoviću i vernim navijačima.

Ljižani su, posle katastrofe u Klupcima (0:8), danas pobedili Budućnost iz Arilja sa 2:0 (0:0). Golovima Lomića i Milanovića. Učinak „pola-pola“ na startu u višem rangu realan je domet ovog tima Spartaka.

Predvođena novim trenerom „Čobanjom“ Jovanovićem, posle povratka Žarka Jovanovića na Ub, u Jedinstvo, Ribnica je u Mionici izgubila 0:1 (0:0) od vodećeg Zlatibora iz Čajetine. Pobedonosni gol postigao je „Runi“ Nenadović, koji Petrović nije mogao da brani. Utakmica je bila prekinuta u 19. minutu pošto je Hamzić (Z) bez lopte udario Bojića (R), a da nije dobio ni žuti karton! Zlatiborce u Zonskoj ligi Drina već vide kao novog srpskoligaša po istom scenariju po kojem su u tom višem rangu „zaštićeni“ i Smederevci. Razlika – sastanak klubova sa žrebanjem, pre početka sezone, održan je na Zlatiboru, očekuje se da Smederevo bude domaćin polugodišnjeg sastanka pred prolećni deo!

Sutra (16.00), komšijski derbi je utakmica OFK Osečina-Brezovica, dok Zadrugar u Lajkovcu igra sa Raševcem iz Krupnja. U 7. kolu, narednog vikenda, igraju radnički-Zadrugar i Brezovica-Spartak. OFK Osečina gostuje u Provu, a Rinica u Klupcima, kod Loznice.

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 6 sati 33 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 23 sati 28 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 6 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...