Metalac - Dinamo Pančevo (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Dinamo Pančevo (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
25.09.2015, 16:01

ORK Metalac igra u Lazarevcu

č: | fb:

U 2. kolu Super B lige u rukometu, ORK Metalac sutra od 19.30 sati gostuje u Lazarevcu, gde će igrati protiv domaće Kolubare. Kako su Kolubarske.rs najavile, višednevna drama o tome da li će valjevski rukometaši startovati u Super B ligi ili će, kako su drugi predstavljali kao gotovu stvar, istupiti iz takmičenja, okončana je na najbolji mogući način. Danas je okončan posao licenciranja igrača, trenera i službenih lica ORK Metalac, što je bio preduslov za takmičenje bez obzira na to što prva utakmica sa Dinamom iz Pančeva, prošlog vikenda, nije igrana.

Tome je, svojim nespornim autoritetom u srpskom rukometu, doprineo Vojislav Andrić, koji je uspeo da ohladi pojedine „usijane glave“ u Valjevu, kao i da u Beogradu pronađe rešenja za novonastalu situaciju do koje je došlo zbog velike besparice.

Iako su iz ORK Metalca otišli igrači, koji nisu Valjevci, golman Đorđević, pa Čutura, Nenadić i Pantelić, sinoć je na treningu, pod rukovodstvom Slobodana Jokanovića, bilo 20 momaka! Predvode ih kapiten Radojičić, sportista godine Valjeva u 2014, Mucić, Lukić, N. Jokanović, Jovanović, Jelić, Đerić, Grujičić... Postoji mogućnost da se, na pozajmicu, dobiju i igrači iz drugih ekipa ali o tom potom. Zimska pauza je pravi trenutak za prestrojavanje, tim pre što se, prema saznanjima Kolubarskih.rs, priprema sednica klupske skupštine s obzirom na to da je predsednik Ivan Stojaković Fox podneo ostavku.

ORK Metalac je u prošloj sezoni zauzeo visoko, treće mesto u Super B ligi sa valjevskim snagama i pojačanjima od kojih je najviše značio golman Đorđević iz Aranđelovca. Radi i Škola rukometa, koja je u Valjevu uvek fabrikovala nove asove, a momci rođeni 2000-te i mlađi igraju sada ligu u konkurenciji klubova iz Srbije i BiH, što je dobro za njihov razvoj i napredak.

Valjevskom muškom rukometu nije ovo prva kriza kroz koju prolazi, a klub se iznova rađa iz pepela. Uostalom, na počecima uspešne igračke karijere, kroz sličnu situaciju prošao je i trener Slobodan Jokanović. Iz šabačke Metaloplastike tada se vratio da pomogne Voja Andrić, a trener je bio, sada pokojni Mića Janković. Ekipu je docnije, kao i pre toga, vodio Ljubomir Ćube Bogdanović da bi povratak, takođe pokojnog Nikole Jevremovića Gužve značio do sada najveći takmičarski iskorak kluba.

Grehota bi bilo da se ORK Metalac ugasio, a iznedrio je i četiri doktora nauka – Voju Andrića (matematika), Slobodana Nenadovića (prava), Dragana Vasiljevića (FON) i pok. Sašu Kristića (ekonomija)! Svi su oni bili i sjajni igrači u dugoj niski asova sa golmanom Mikijem Radosavljevićem na čelu.

U sezoni, koja je tek počela, u Valjevu će igrati i nekadašnji velikani ex YU rukometa – Vrbas, Crvenka, Proleter (Zrenjanin), da samo njih pomenemo, koji takođe prolaze kroz krizne tranzicione godine. Uostalom, ni „večiti rivali“ Partizan i Crvena zvezda nisu bili bez sličnih problema uoči početka takmičenja u Superligi Srbije. 

Aktuelno