Fudbal, ilustracija (foto: Đorđe Đoković)
Fudbal, ilustracija (foto: Đorđe Đoković)
26.09.2015, 16:30

Pobede Jedinstva i Želje

č: | fb:

U 7. kolu Srpske lige Zapad, Ubljani su konačno pobedeili, kao i Lajkovčani, dok su Valjvevci u sudijskoj nadoknadi vremena spasli bod na gostovanju u Aranđelovcu. Od „zonaša“ Kolubarskog okruga danas je igrao samo Radnički, koji je na Petom puku podelio bodove sa Zadrugarom.

Kako se od gotovog pravi veresija pokazali su fudbaleri Budućnost-Krušika u derbiju sa Šumadijom. Imali su igru, izveli desetak kornera, više prilika za gol u prvih 45 minuta, a u nastavku su počeli da bespotrebno gube loptu pritisnuti naletima borbenih Šumadinaca. U 75. minutu bili su kažnjeni, kada je Pavlović, za koga se govorilo da bi mogao doći u Valjevo, povukao polukontru, uposlio Antonijevića, koji je srušen metar u šesnaestercu gola Vojisavljevića. Pavlović, kome je, izgleda, pri odabriu letošnjih pojačanja pretpostavljen I. Tomić, bio je siguran sa „bele tačke“.

Gol za bod spasa, pred subotnji derbi sa Smederevcima, doneo je štoper Gentić, u sudijskoj nadoknadi vremena, posle retke smislene akcije Valjevaca u drugom poluvremenu i dobro dobačene lopte Milovanovića sa levog boka, koju je korpulentni centarhalf sproveo u mrežu sigurnog Nićiforovića šutirajući glavom u padu.

Za remi su krivi i Aranđelovčani, koji su, pri vođstvu od 1:0 fulali dve-tri posve izgledne prilike stvorene posle bespotrebnih, grubih grešaka igrača „crvenih“ na sredini terena, a u jednom slučaju sudija Nikolić (Požarevac), čini se, nije sankcionisao grub start na Čočoviću. Srećom, Vojisavljević je bivao na visini zadatka!

U prvih 45 minuta, kapiten Rašević je u dva navrata dobro izveo slobodne udarce, mreža se mogla tresti već u 4. minutu, posle slobodnog udarca sa desne strane, dok je u nastavku Sofronić jednom dobro šutirao, a drugi put pokušao da odigra za Milovanovića. Treneru Dejanu Nikoliću ovoga puta nisu se posrećile izmene – „bonus“ Kojić je bio sigurniji od Đermanovića, Kosić se nije čestitio ni oznojio, jedino je Sofronić bio opasniji od „bonusa“ Prokića. Njegov kolega Ješić pogodio je sa Antonijevićm i Božovićem. 

Budućnost-Krušik: Vojisavljević – Đorđević, Gentić, Stevanović, Kojić (Đermanović) – Milinković, Čočović, Prokić (Sofronić) – I. Tomić (Kosić), Milovanović – Rašević.

Ubljani su protiv Seljaka iz Mihajlovca, kod Smedereva, konačno prokinuli i pobedili sa 3:1. Strelci su bili Božić, St. Ilić i Blagojević, pa će Jedinstvo sada manje opterećeno imperativom rezultata nastaviti borbu za bodove na srpskoligaškom „zapadu“. U Lajkovcu, Želja je kao domaćin savladao čvrst sastav Poleta iz Ljubića, kod Čačka, sa 2:1. Oba gola postigao je Drinić, dok je čast gostiju spasao Knežević.

Na tabeli i dalje vode Smederevo i Mačva, a jedini konkurenti su im, kako trenutno stvari stoje Valjevci i Aranđelovčani. U 8. kolu, igra se derbi Budućnost-Krušik – Smederevo. Jedinstvo gostuje Šumadiji u Kragujevcu, dok Železničar dočekuje Šumadiju (Aranđelovac).

Remi na Petom puku

Od „zonaša“ Kolubarskog okruga danas su na Petom puku igrali Radnički i Zadrugar. Komšije su remizirale igrajući 1:1 (0:0) – Radnički je preko Miloševića poveo sa 1:0 u 60, bod Lajkovčanima doneo je Jerinić u 72. minutu igre.

Sutra (15.30) komšijski derbi igraju Brezovica i ljiški Spartak, mionička Ribnica gostuje Radničkom u Klupcima, kod Loznice, a OFK Osečina ekipi Prova iz istoimenog mesta kod Vladimiraca. U 8. kolu, narednog vikenda, OFK Osečina dočekuje Rađevac, Spartak tim Prova, a Ribnica ekipu Budućnosti iz Arilja. Zadrugar gostuje u Bajinoj Bašti, dok Radnički igra sa Jedinstvom u Vladimircima.

 

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 4 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara