Rukomet (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Rukomet (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
26.09.2015, 20:32

Poraz sa penala

č: | fb:

ORK Metalac je večeras, u 2. kolu Super B lige, poražen od Kolubare u Lazarevcu sa minimalnih 23:24 (8:13), što je dobar rezultat s obzirom na muke kroz koje su Valjevci prošli da bi uopšte započeli sezonu o čemu su Kolubarske.rs pisale.

Ako je verovati zapisniku, objavljenom na sajtu Lige, ORK Metalac je poražen sa penala s obzirom na to da su njegovi igrači promašili čak pet od deset dosuđenih sedmeraca (nisu se proslavili ni prvi „penaldžija“ Lukić, odnosno pivotmern Radojičić)! Lazarevčani su u tom segmentu igre imali skor 5 (4). Večeras je mnogo značio povratak Beljića, a šteta je što ne igra i Aca Divović (1983), generacija kapitena Radojičića, koji rekreativno trenira sa ekipom, a mnogo bi značio na bekovskim pozicijama.

Uočljivo je i to da su valjevski rukometaši bili pripremljeniji od Lazarevčana, čiji klub takođe proživljava teške dane jer je od ekipe koja je osvjala titule državnog prvaka i učestvovala u evropskim takmičenjima došla u situaciju, takođe zbog besparice, da se bori za puko preživljavanje! ORK Metalac je, naime, kako je vreme odmicalo igrao sve bolje. Valjevci su smanjivali razliku, sustizali razliku, a do izjednačenja 22:22 došli su u 59. minutu igre. U neizvesnoj završnici, imali su i 23:23 u 60. minutu ali su ipak poraženi minimalnim rezultatom.

Najefikasniji kod Kolubare, za koju su igrali Nenadić i Marković, koji su u prošloj sezoni nosili dres ORK Metalca, bili su Radovanović (7) i Nenadić (6).

Metalac: Vranić, Radojičić 2, N. Jokanović 3, Jevremović, Lukić 5, Krunić, Antonijević, Beljić 5, Pantić 2, Jovanović 6, Grujičić, Jelić, Obućina, Đerić.

U 3. kolu Super B lige, narednog vikenda, ORK Metalac igra sa Vrbasom, ekipom koja je nekada takođe bivala u vrhu jugoslovenskog i srpskog rukometa. Na takmičarskim organima je da donesu odluku o neodigranoj utakmici 1. kola: ORK Metalac – Dinamo (Pančevo).

 

 

 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 4 sati 38 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 7 sati 27 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.