ORK Metalac - RK Zlatar (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
ORK Metalac - RK Zlatar (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
03.10.2015, 12:45

ORK Metalac dočekuje Vrbas

č: | fb:

U 3. kolu Super B lige ORK Metalac večeras od 19.00 sati dočekuje Vrbas u Hali sportova. U klubu je i dalje u „vanredna situacija“, bez predsednika i Upravnog odbora, a vodi ga grupa entuzijasta sa potpredsednikom Đorđem Pavlovićem i „kriznnim štabom“.

Pavlović je na pres konferenciji najavio vanrednu Skupštinu kluba, najverovatnije sredinom oktobra, posle koje će sve biti jasnije. On nije želeo da posebno objašnjava šta se sve dešavalo i zbog čega ekipa nije igrala prvo kolo protiv Pančevaca, ali je istakao da je dosadašnji predsednik Ivan Stojaković Fox ulozžo dosta truda (i svog novca) kako bi finansijski stabilizovao klub. Ipak, dugovi su oko 500.000 dinara.

Pavlović je izrazio nadu da će, uz razumevanje RSS, Pančevci, sa kojima je načelno razgovarano, pristati da u Valjevu igraju utakmicu 1. kola kako ORK Metalac ne bi bio kažnjen. Valjevci pristaju na svakim termin, koji Dinamu bude odgovarao.

Ekipa je trenutno bez trenera s obzirom na to da sa Slobodanom Jokanovićem nije dogovorena saradnja, pa je kapiten Ivan Radojičić, sportista 2014. u Valjevu, trenutno  dvojnoj ulozi – ekipu je vodio i na utakmici 2. kola sa Kolubarom u Lazarevcu. ORK Metalac je tzrenirao, potom su igrači prekinuli treninge zbog konfuzne situacije u klubu, a onda su, na dve nedelje pred početak sezone, prionuli na posao. Najkasnije posle Skupštine, veruje se, Jokanović će nastaviti rad u klubu.

„Vrbas ima mladu, poletnu ekipu, pa nam neće biti lako u nastojanjima da osvojimo prve bodove, koji su nam izuzetno značajni. Nadam se da ćemo u tome uspeti jer smo, uprkos svim nedaćama, kvalitetniji sastav“, rekao je novinarima krilni igrač Nikola Jokanović i podsetio da i ove godine, od 12 ekipa, dve idu u (naj)viši rang, a četiri ispadaju!

Nikola Jokanović i Đorđe Pavlović

Nikola Jokanović i Đorđe Pavlović (Foto: Đorđe Đoković)

ORK Metalcu, po mnogim procenama, nedostaje iskusan golman posle Đorđevićevog odlaska u Požarevac, eventualno i jedan bek pošto je Željko Mucić, po svemu sudeći, okončao igračku karijeru posle teže povrede kolena. Najavljeno je kako će iskusni bek Aca Divović (1983) biti registrovan kako bi pomogao matičnom klubu, a čekaju se i papiri za Ivana Obradovića, takođe beka, koji je do odlaska u inostranstvo bio jedan od nosilaca igre.

U prilici smo da najavimo i sutrašnju rukometnu reviju igrača rođenih 2000-te i mlađih, koji će na turniru odmeriti snage sa Gučevom iz Banje Koviljače i Ubljanima u okviru Lige Srbija-BiH. Jedan turnir je već igran u Bijeljini, a najbolji iz dve grupe klubova naći će se u Brčkom na završnom plej-ofu te lige. Valjevske dečake, koji su letos gostovali u Francuskoj, zahvaljujući pomoći nekadašnjeg Metalčevog igrača Stanića, vodi Dragomir Čačić Crni.

Utakmice počinju od 10.00 sati u Hali sportova, a prema procenama mnogih ova generacija valjevskih rukometaša ima potencijal, koji bi u dogledno vreme mogao dati nove prvotimce.

 

Aktuelno