Budućnost-Krušik (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Budućnost-Krušik (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
03.10.2015, 16:55

Borben remi u derbiju

č: | fb:

U derbiju 8. kola Srpske lige Zapad, Budućnost-Krušik i Smederevo igrali su danas u Valjevu 1:1 (0:1), što je i bila namera čvrstih i oštrih gostiju, koji nisu prezali ni od grubih startova ukoliko su bili u funkciji obezbeđivanja povoljnog rezultata.

Smederevci su u 10. minutu promašili jedanaesterac posle starta golmana Vojisavljevića na Stevanoviću, koji je potom, kao izvođač najstrože kazne, šutirao pored desne stative gola Valjevaca. Ipak, u 29. minutu, posle svog prvog kornera, gosti su došli u vođstvo: na nabačenu loptu sa desne strane Vojisavljević nije krenuo, zaspali su odbrambeni igrači, iza leđa je utrčao Prodanović i glavom sa metar – dva ćušnuo loptu u mrežu!

Svemu je prethodilo loše dodavanje Popovića na centru i Milinkovićev slab prijem te lopte, pa se kontra Smederevaca završila kornerom. Valjevski fudbaleri još ne mogu da shvate kako se lopte na sredini terena ne smeju olako gubiti, odnosno da kod prekida moraju striktno da markirajui protivničke igrače. Uz to, korpulentni Vojisavljević čuva liniju k’o poratni partijski sekretar, dok se u napadu retko koriste poluprilike.

U finišu prvog poluvremena I. Tomić je postigao gol, koji je sudija Borisavljević iz Ivanjice priznao, ali ga i poništio na intervenciju jednog od svojih pomoćnika. Valjevci su uzalud protestovali, a trener Dejan Nikolić je i na poluvremenu, a i posle utakmice arbitrima imao šta da kaže. Naš utisak je da je golman gostiju Đorđević bio fauliran u skoku kod nabačene lopte pre Tomićevog završnog udarca. Pritisci su, ipak, nešto značili jer je, opet po našem sudu, potom sumnjiv bio i start s leđa Gentića u svom kaznenom prostoru, koji nije sankcionisan.

Bod domaćinu spašava kapiten Rašević golom iz slobodnog udarca u 81. minutu, lopta je pronašla šupljinu u „živom zidu“ i na pogrešnoj nozi uhvatila Đorđevića. Bila je to kruna stalnih napada Valjevaca u drugih 45 minuta ali i neiskorišćenih prilika od kojih je samo Đermanović ima dve.

Učesnici današnjeg derbija su do sada neporaženi, Smederevo je lider uz opšte uverenje da ga svi „guraju“ u nastojanjima da se vrati u Prvu ligu Srbije. Što blagonaklonim suđenjem, što pomoći „mlađeg brata“ Seljaka iz Mihajlovca, koji „skida“ sve što može, što navodnim pozajmicama bodova iz prošle sezone, koje se sada vraćaju. Mačva se prošlo kolo sama saplela u Šapcu protiv Karađorđa, a Valjevci, Lajkovčani i Aranđelovčani teško će moći da izdrže tu trku ako su priče iz fudbalskih kuloara tačne.

Budućnost-Krušik: Vojisavljević – Đorđević, Gentić, Stevanović, Đermanović – Milinković, Sević (Milovanović), Prokić (U. Tomić), Rašević – I. Tomić, Popović (Sofronić).

Na gostovanju u Kragujevcu, Jedinstvo je igralo 0:0 sa Šumadijom iako je na obe strane bilo po dve – tri poluprilike. Železničar sutra (15.30) u Lajkovcu dočekuje Šumadiju iz Aranđelovca.

U 9. kolu, sledećeg vikenda, Budućnost-Krušik gostuje FAP-u u Priboju na Limu, Jedinstvo na Ubu igra protiv Zvižda iz Kučeva, dok Lajkovčani idu u Smederevo.

Ljižani sigurni na Ćućinu

U Zonskoj ligi Drina od klubova Kolubarskog okruga bodove je danas uknjižio Spartak. Ljižani su na Ćućinu pobedili Provo sa 2:1, golovima Lomića i Milanovića.

Zadrugar je izgubio 1:2 od Sloge u Bajinoj Bašti. Lajkovčani su kivni na sudiju, koji je, vele, izmislio penal za domaćina kod 1:1. Tvrde kako Sloga nije imala šansu iako je Zadrugar putovao sa samo 11 igrača, bez osam fudbalera iz standardne postave! Istim rezultatom valjevski Radnički je poražen u Vladimircima, a počasni gol postigao je Marković.

Sutra (15.30), Ribnica u Mionici dočekuje Budućnost iz Arilja, OFK Osečina je domaćin Rađevcu, dok Brezovica gostuje u Novoj Varoši. U 9. kolu, narednog vikenda, igraju Brezovica-Ribnica i Radnički-OFK Osečina. Zadrugar dočekuje Jedinstvo (Vladimirci), dok Spartak putuje u Krupanj.

 

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 7 sati 42 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 4 sati 52 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 7 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara