Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
10.10.2015, 16:34

Uspeh ekipa Kolubarskog okruga

č: | fb:

Današnji fudbalski dan doneo je tri pobede i remi ekipama Kolubarskog okruga u Srpskoj ligi – Zapad i Zonskoj ligi Drina. Budućnost-Krušik je pobedila u Priboju, Železničar je dobio derbi 9. kola u Smederevu, a Jedinstvo je pobedu prokockalo golom primljenim u sudijskoj nadoknadi vremena. U komšijskom derbiju „zonaša“, Radnički je na Petom puku nadigrao Osečance.

U utakmcii sa dva različita poluvremena, na terenu natopljenom vodom zbog kiše, Valjevci su posle preokreta slavili protiv FAP-a u Priboju sa 2:1 (0:0). Domaćin je poveo golom Jovanovića iz jedanaesterca, izjednačio je Nikola Čočović preciznim udarcem sa 20-tak metara, a u sudijskoj nadoknadi Kosić realizovao priliku posle sjajnog prodora Sofronića za konačnih 2:1.

U prvih 45 minuta tek po jedna prilika na obe strane, u nastavku – gol je stalno visio u vazduhu, a Vojisavljević i Pjevac su solidno obavili posao uz podatak da su saveznike imali i u vratnicama gola. Trener „crvenih“ Dejan Nikolić još jednom je pokazao da je znalac svoga posla, izmenama je doprineo osvajanju bodova, a i startna postava bila je zuanimljiva uz njegovu opasku kako ga i dalje „muče“ bonus igrači (do 18 godina), koji remete osnovni koncept igre.

Zbog parnih kartona danas je izostao Milinković, dok je Čočović zagorčao život zemljacima (njegov otac je iz tog dela Sandžaka, a za FAP je igrao pripadnik njihovog „plemena“ Ivan Čočović).

Budućnost-Krušik: Vojisavljević – Đorđević, Gentić, Stevanović. Đermanović – Čočović, Sević, Prokić (Sofronić) – I. Tomić, Milovanović (U. Tomić) – Popović.

Železničar je pobedio favorizovane domaćine u Smedrevu, koje izgleda „gura“ čitava mašinerija „sportskih radnika“ uključujući i sudije, sa 1:0 (1:0). Tri boda je doneo G. Matić golom postignutim u 34. minutu. U 8. kolu, Želja je bio bolji od Šumadije iz Aranđelovca sa 2:0, pa je jasno da trener Aca Lazarević, iz kola u kolo, strpljivo pakuje ekipu s obzirom na veliki broj dolazaka i odlazaka igrača u letnjem prelaznom roku.

Na Ubu, Jedinstvo je bilo nadomak pobede protiv Zvižda iz Kučeva, a minimalnu prednost doneo je golom sa „bele tačke“ Stefan Drnda Ilić. Uporni gosti izjednačili su u sudijskoj nadoknadi vremena, u 92. minutu igre! Trener Žako Jovanović, koji je ekipu preuzeo od Srđana Jovanovića Čobanje, uvek igra na tesan rezultat, a ponekad i sreća okrene leđa.

U 9. kolu, pobedila je i šabačka Mačva, pa sada po 20 bodova imaju Šapčani i Smederevci, kojima „za vratom dišu“ Budućnost-Krušik i Železničar sa bodom manje. Jedinstvo ima 10 bodova i još je u donjem delu tabele. Prvenstvo će očito biti sve zanimljivije, pa bi bilo dobro da igre na terenu, nikako i radnje van njega, odluče o tome ko će u viši rang – Prvu ligu Srbije.

U 10. kolu, narednog vikenda, Valjevci dočekuju Mokru Goru iz Zubinog Potoka sa Kosova, Železničar je domaćin FAP-u, dok Jedinstvo gostuje Slogi u Kraljevu.

Komšijski derbi Radničkom

U komšijskom derbiju 9. kola Zonske lige Drina, igranom na Petom puku, valjevski Radnički je pobedio OFK Osečinu sa 2:0 (1:0). Strelci su bili Lukić u 15. i V. Đukić u 62. minutu igre. Trener domaćioh Raša Marković oporavio je ekipu posle pojedinih lošijih rezultata, a dobre igre i uspesi i na gostovanjima Valjevce drže pri vrhu tabele, gde se Zlatibor iz Čajetine već „raskomotio“.

Ljiški Spartak igra sutra (14.30) sa Rađevcem u Krupnju. U Brezovici je komšijski derbi Brezovica-Ribnica (Mionica), dok Zadrugar u Lajkovcu dočekuje Jedinstvo iz Vladimiraca. U 10. kolu, narednog vikenda, derbiji su OFK Osečina-Zadrugar i Spartak-Radnički. Ribnica gostuje u Provu, kod Vladimiraca, a Brezovica Polimlju u Prijepolju.

 

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 5 sati 20 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 7 sati 56 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 1 komentar