Registracija Prijava preko FB
Metalac-Petrovac (foto: ŽRK Metalac )
Metalac-Petrovac (foto: ŽRK Metalac )
11.10.2015, 20:00

Novi porazi valjevskih ekipa

č: | fb:

Posle nekoliko godina pauze obnovljnei ŽRK Metalac debitovao je večeras u Valjevu porazom od gošći iz Petrovca na Mlavi sa 19:22 (8:15). Reč je o utakmici 3. kola Prve ženske lige, trećeg ranga takmičenja u Srbiji. Valjevke su u 1. kolu bile slobodne, a u 2. su poražene od Radničkog u Beogradu (20:30).

Golove za Metalac postigle su Mirjana Obrenović i Jovana Cvetković po 7, Jelica Mijailović 2, te Aleksandra Đorđević, Dunja Despotović i Jovana Aksentijević po 1. Najefikasnije kod gošći bile su Anđelka Milanović (11) i Aleksandra Stakić (4) i Jovana Radisavljević (3).

Na klupi su sedeli Novka Savić i stručni štab Dragomir Čačić, Katarina Đurić i Mirjana Urošević. Svaki početak je težak, pa i ovaj valjevskih rukometašica, uz podsećanje da je, koliko se sećamo, Cvetkovićeva ranije igrala kod trenera Slobodana Jokanovića, kao i golman Ljiljana Novokmet. Ženski rukomet u Valjevu ima višedecenijsku tradiciju, a najviši domet bio je drugoligaški status generacije, koju je predvodila Novka Savić, u ex YU.

Na gostovanju u Aranđelovcu, muška ekipa ORK Metalac izgubila je od domaćeg Šamota rezultatom 28:34 (11:17) u utakmici 4. kola Super B lige. Strelci su bili Radojičić 5, Stojanović i Lukić po 7, Milinković i Divović po 3, te N. Jokanović, Krunić i Jovanović po 1. U Šamotu, Živojinović je postigao 11, Glišić 8, a Milikić 6 golova.

Izostao je Beljić, a puno znači povratak Stojanovića. Gorući problem, pitanje trenera i dalje nije rešen, pa ekipu vodi kapiten Radojičić. Oko 15. oktobra, kako je najavljivano, treba da bude vanredna Skupština kluba na kojoj bi valjalo doneti sve bitne odluke po dalji opstanak kluba.

Valjevci su bez osvojenog boda, a u 5. kolu ORK Metalac igra protiv vodećeg Obilića iz Beograda, koji, kao i Šamot, ima 6 bodova.

 

 

Aktuelno

Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
U slučaju Vujić Subotić i još devet osoba Pre 1 dan 5 sati

Viši sud vratio i treću dopunu dopunjene optužnice

I treća dopunjena verzija optužnice protiv Aleksandra Vujića Subotića, bivšeg načelnika Gradske uprave, i još devet osoba, vraćena je na dopunu, jer je “potrebno bolje razjašnjenje stanja stvari da...  · 7 komentara