Metalac-Petrovac (foto: ŽRK Metalac )
Metalac-Petrovac (foto: ŽRK Metalac )
11.10.2015, 20:00

Novi porazi valjevskih ekipa

č: | fb:

Posle nekoliko godina pauze obnovljnei ŽRK Metalac debitovao je večeras u Valjevu porazom od gošći iz Petrovca na Mlavi sa 19:22 (8:15). Reč je o utakmici 3. kola Prve ženske lige, trećeg ranga takmičenja u Srbiji. Valjevke su u 1. kolu bile slobodne, a u 2. su poražene od Radničkog u Beogradu (20:30).

Golove za Metalac postigle su Mirjana Obrenović i Jovana Cvetković po 7, Jelica Mijailović 2, te Aleksandra Đorđević, Dunja Despotović i Jovana Aksentijević po 1. Najefikasnije kod gošći bile su Anđelka Milanović (11) i Aleksandra Stakić (4) i Jovana Radisavljević (3).

Na klupi su sedeli Novka Savić i stručni štab Dragomir Čačić, Katarina Đurić i Mirjana Urošević. Svaki početak je težak, pa i ovaj valjevskih rukometašica, uz podsećanje da je, koliko se sećamo, Cvetkovićeva ranije igrala kod trenera Slobodana Jokanovića, kao i golman Ljiljana Novokmet. Ženski rukomet u Valjevu ima višedecenijsku tradiciju, a najviši domet bio je drugoligaški status generacije, koju je predvodila Novka Savić, u ex YU.

Na gostovanju u Aranđelovcu, muška ekipa ORK Metalac izgubila je od domaćeg Šamota rezultatom 28:34 (11:17) u utakmici 4. kola Super B lige. Strelci su bili Radojičić 5, Stojanović i Lukić po 7, Milinković i Divović po 3, te N. Jokanović, Krunić i Jovanović po 1. U Šamotu, Živojinović je postigao 11, Glišić 8, a Milikić 6 golova.

Izostao je Beljić, a puno znači povratak Stojanovića. Gorući problem, pitanje trenera i dalje nije rešen, pa ekipu vodi kapiten Radojičić. Oko 15. oktobra, kako je najavljivano, treba da bude vanredna Skupština kluba na kojoj bi valjalo doneti sve bitne odluke po dalji opstanak kluba.

Valjevci su bez osvojenog boda, a u 5. kolu ORK Metalac igra protiv vodećeg Obilića iz Beograda, koji, kao i Šamot, ima 6 bodova.

 

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 23 sati 9 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 23 sati 10 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara