ORK Metalac - RK Zlatar (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
ORK Metalac - RK Zlatar (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
14.10.2015, 07:29

Dragomir Čačić novi trener

č: | fb:

Novi trener ORK Metalca biće, što bi šahisti rekli „u vremenskoj iznudici, Dragomir Čačaić Crni, bivši pivotmen, koji je u Valjevo došao u vreme kada je drugoligašku ekipu vodi sada pok. Nikola Jevremović Gužva. Ovde je okonačao karijeru, zasnovao porodicu. Već je vodio prvu ekipu, a sada radi u Školi rukometa. Čačić je jedini zaposlen u ORK Metalac.

Ljudi, koji vode klub do Vanredne skupštine, odlučili su se na ovaj potez i zbog toga što po propisima ekipa mora da ima trenera, u protivnom bi plaćala kazne. Bonus u vođenju, koji je imao kapiten Ivan Radojičić Ajs, sportista godine Valjeva u 2014-toj, istekao je.

Doskorašnji trener Slobodan Jokanović je želeo da se sa novim rukovodstvo dogovri o isplati dugova, koji postoje, odnosno o uslovima pod kojima bi nastavio da radi. Uz to, Jokanović nije bio voljan da vodi „nespremnu ekipu“ dok se ne izabere novi Upravni odbor.

Treninzima ORK Metalac, koje je takođe vodio Radojičić, prisustvuje i po 20 igrača iz nekoliko generacija, svi su iz Valjeva. Vratili su se Beljić, Divović i Stojanović, rezultat nije imeprativ, važno je da se klub ne ugasi. Generacija Čačićevih „klibaca“ rođenih 2000-te i mlađih je, po procenama mnogih, doista perspektivna. U narednom kolu, ORK Metalac je domaćin beogradskom Obiliću, trenutno vodećoj ekipi na tabeli Super B lige.

Vanredna skupština će, prema saznanjima Kolubarskih.rs, biti održana ovih dana kada se kompletira sastav budućeg Upravnog odbora, koji treba da izaberu skupštinski delegati. Potom će biti izabran i novi predsednik, koji će predložiti najbliže saradnike.

ORK Metalac je, posle osvajanja trećeg mesta u Super B ligi u prošloj sezoni, dospeo na ivicu gašenja, što je bilo uzrokovano teškom finansijskom situacijom u kojoj se klub nalazi, kao i valjevski sport u celini.

 

 

Aktuelno