Budućnost Krušik - Mohra Gora (foto: Đorđe Đoković)
Budućnost Krušik - Mohra Gora (foto: Đorđe Đoković)
17.10.2015, 15:36

Gol za tri boda

č: | fb:

U 10. kolu srpskoligaškog Zapada , FK Budućnost-Krušik je minimalnom pobedom osvojila tri boda, dok su Ubljani doneli bod sa gostovanja iz Kraljeva. Lajkovčani sutra (14.30) dočekuju FAP. U Zonskoj ligi Drina, u komšijskom derbiju, Spartak je dobio sa 2:1 protiv valjevskog Radničkog.

Valjevski srpskoligaš je pod vođstvom novog trenera Srđana Bajića, koji je na klupi nasledio Dejana Nikolića posle njegove odluke da preuzme lazarevačku Kolubaru, došao do bodova u susretu sa Mokrom Gorom iz Zubinog Potoka na Kosovu – 1:0 (0:0). Gol odluke postigao je Miloš Rašević, u 58. minutu igre, posle prodora Stefana Stevanovića, a kapiten je uspo da pošalje „šunjavac“ u mrežu sigurnog Milentijevića.

Stevanović je danas bio desni bek, umesto „požutelog“Đorđevića, a ulogu štopera preuzeo je Đermanović. Čini se da je to bio loš potez Bajićevih saradnika, koji su mu sugerisali ovakav potez. Logičnije je bilo da je Kosić bio na beku, a svi ostali da su ostali na uobičajenim pozicijama u igri, koja je imala dosadašnju koncepciju.

Srđan Bajić

Srđan Bajić (Foto: Đorđe Đoković)

Na Bajiću, koji je tim preuzeo juče, je da odluči šta će i kako dalje. Za početak, bilo bi dobro da ne pokvari ono što je Nikolić ostavio, a ukoliko se dogovori da ostane i dalje u Valjevu ima zimski prelazni rok za pripreme i korekcije igre.

U utakmici, u kojoj gotovo da nije bilo prilika za golove, gosti su se predstavili kao solidna, čvrsta ekipa, koja zna šta hoće. Imaju dobrog golmana, sigurnu odbrambenu liniju. Na sredini dobro igraju „blok igru“, a u napadu iskusne i korpulentne Baščarevića i Milojevića.

Utakmicu je posmatrao i trener lajkovčakog srpskoligaša Aca Lazarević pošto Železničlar u 11. kolu gostuje novajliji u Srpskoj litgi. „Dobra su ekipa, dole igraju još agresivnije. Videćemo, najvažnije je da sutra pobedio FAP na našem terenu“, kazao je Lazarević za Kolubarskle.rs.

Budućnost-Krušik: Vojisavljević – Stevanović, Gentić, Đermanović, Sević – Milinković, Čočović, Rašević – Prokić (Kosić), Milovanović (I. Tomić) – Popović (Sofronić).

Budućnost Krušik - Mohra Gora

Budućnost Krušik - Mohra Gora (Foto: Đorđe Đoković)

Budućnost Krušik - Mohra Gora

Budućnost Krušik - Mohra Gora (Foto: Đorđe Đoković)

Jedinstvo je donelo bod iz Kraljeva. Golom Ćesarovića poveli su protiv domaće Sloge sa 1:0 već u 3. minutu, da bi konačan rezultat 1:1 (0:1) postavio Grkajac u 60. minutu igre. Železničar sutra (14.30) igra važnu utakmicu protiv FAP-a iz Priboja na Limu.

Vodeće Smederevo pobedilo je sa 1:0 Šumadiju u Aranđelovcu, pa vodi na tabeli sa 23 boda, Valjevci imaju bod manje. Šabačka Mačva igra sutra protiv Zvižda u Kučevu. U 11. kolu, derbi je Jedinstvo – Budućnost-Krušik na Ubu, dok Želja gostuje u Zubinom Potoku.

Spartaku derbi u Ljigu

Komšijski derbi 11. kolu, igran u Ljigu, Spartak je dobio sa 2:1 protiv valjevskog Radničkog. Oba gola za domaće postigao je Lomić, drugi u 91. minutu iz penala za koji Valjevci trvde da mu je prethodila ofsajd pozicija. I jedni i drugi kažu kako su propustili po nekoliko šansi.

Sutra (14.30) igraju OFK Osečina-Zadrugar, Ribnica-Provo i Polimlje-Brezovica. U 11. kolu, narednog vikenda, derbi je utakmica Zadrugar-Spartak. Radnički dočekuje Zlatar iz Nove Varoši, a Brezovica tim Sloge iz Sjenice. Ribnica gostuje u Krupnju, a OFK Osečina u Vladimircima.

 

Aktuelno