Lazar Petrašević dok je igrao za Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Lazar Petrašević dok je igrao za Krušik (foto: Đorđe Đoković)
24.10.2015, 07:02

Bajić: Osvojiti što više bodova do kraja jesenjeg dela

č: | fb:

Novi trener valjevskih fudbalera Srđan Bajić (49) debitovao je pobedom protiv Mokre Gore sa 1:0 posle samo jednog treninga sa ekipom, koju je preuzeo posle odlaska Dejana Nikolića (45) u lazarevačku Kolubaru. Bajić je rođen u Visokom (BiH), igrao je centar halfa i u Sarajevu ali je povreda rano okončala njegovu igračku karijeru.

„Ne, nisam rod sa pokojnim Milenkom Bajićem, centarhalfom Sarajeva, koji je igrao u šampionskoj ekipi sa Koševa uz Fazlagića, Vujovića, Musemića, Jasenkovića, Prljaču... Bio mi je trener“, rekao je Kolubarskim.rs novi trener valjevskog srpskoligaša prilikom kraćeg susreta.

Kao trener vodio je timove Premijer lige BiH – Drinu iz Zvornika, Radnik iz Bijeljine, Leotar iz Trebinja... Prema podacima sa interneta, a to se videlo i na utakmici FK Budućnost-Krušik protiv Mokre Gore, preferira sistem 4-2-3-1. Složili smo se u oceni da je od Nikolića nasledio dobro pripremljenu ekipu, koja je do sada jedina neporažena u Srpskoj ligi Zapad.

„Nastojaćemo da do kraja jeseni osvojimo što više bodova, a potom ćemo videti šta i kako dalje“, bio je kratak u oceni mogućeg učinka Valjeva u prvom delu sezone 2015/2016. godine.

Srđan Bajić

Srđan Bajić (Foto: Đorđe Đoković)

Danas je komšijski derbi na Ubu, protiv Jedinstva, koje je trenutno u donjem delu tabele, što ne odgovara potencijalu ekipe, koju je pripremao Srđan Jovanović, a sada je na putu prevazilaženja krize vodi Žarko Jovanović.

„To svi kažu, Jedinstvo ima bolju ekipu od sadašnjeg plasmana. Videćemo. Kompletni smo. Nemamo problema sa „parnim kartonima“, dodao je Bajić. Na primedbu, kako njegovi igrači često kartone dobijaju zbog gluposti, a ne zbog potreba igre i rezultata, trener Valjevaca kaže kako se to dešava i boljim igračima u većim klubovima. „Manjak koncentracije, pa i igračke inteligencije. Radićemo i na tome“, kazao je Bajić.

Optimisti su i Ubljani iako se u poslednje vreme ne mogu pohvaliti uspesima u susretima sa Valjevcima. Uzdaju se u to da svemu, ipak, dođe kraj, te da bi subotnja utakmica, od 13.30 sati pod Šepkovcem, mogla biti naznaka konačnog preporoda i početak pohoda ka vrhu tabele. Trener Jovanović ima manjih  personalnih problema – Ilić i Petrović su povređeni, dok Marjanović i Ćesarović zbog žutih kartona imaju mogućnost da biraju da li će igrati. O tome će, ipak, odlučiti Žarko Jovanović, koji svakako traži dobitnu kombinaciju.

Inače, u Jedinstvu igraju i i Valjevci, koje predvode Petrašević i Petrović iz Krušikove škole fudbala. Stefan Ilić jeste Tamnavac, ali i valjevski zet, pa se posle uspešnih igara za Budućnost-Kršik vratipo u matični klub.

Dejan Nikolić

Dejan Nikolić (Foto: Đorđe Đoković)

Odlazak Nikolića

Dejana Nikolića, uprkos dogovorima i nekolikim njegovim obećanjima, nismo uspeli da „stignemo“. Doduše, nije mu bilo lako. Pri kraju je školovanja za sticanje „pro licence“, što je uslov za rad u prvoligaškim ekipama, pa je početkom ove sedmice boravio i u Nionu (Švajcarska), gde je sedište UEFA. Kolubaru je pripremao njegov pomoćnik Dukanac, koji je vodio ekipu i na nedeljnoj utakmici u Kruševcu (0:1), kao što je to u poslednje vreme radio i Zoran Prokić u Budućnost-Krušiku. Plan rada, dakako, ostavlja Nikolić.

Pretpostavljamo da se za ponudu iz Lazarevca, pri navodno sličnim finansijskim uslovima, odlučio zbog želje da načini korak dalje u karijeri. Ako je verovati Goranu Steviću, predsedniku lazarevačkog prvoligaša, koji je i zamenik predsednika te beogradske Opštine, njegova želja odavno je bila da Nikolića dovede u Kolubaru.

Jasno je da Nikolić nigde kao u Valjevu neće biti pošteđen imperativa rezultata, čega je i sam svestan (Kolubari predstoji borba za opstanak u Prvoj ligi), kao što je jasno da se radi o ambicioznom treneru.

Iz Lajkovca i Železničara, gde ga i danas hvale, otišao je zbog toga što „dizelka“ nije imala prvoligaških ambicija. Mačvu je uveo u Prvu ligu ali tada nije imao „pro licencu“, pa je iz Šapca stigao u Valjevo, posle odlaska Slaviše Božičića, gde je, prema sopstvenim rečima, iz „tima limitiranih mogućnosti“ izvukao maksimum. Započeo je „remont“ ekipe, koju je selektirao za evenetualne prvoligaške domete (taj posao nije dovršio), ali je ponuda Kolubare, uz sveukupno bolju situaciju nego u Valjevu, ipak presudila.

 

 

 

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 sati 35 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...