Stativa fudbalera Budućnost Krušika (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Stativa fudbalera Budućnost Krušika (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
24.10.2015, 14:34

Valjevcima bodovi na Ubu

č: | fb:

FK Budućnost-Krušik dobio je danas komšijski derbi 11. kola Srpske lige Zapad protiv Jedinstva sa 3:0 (1:0) i preuzela vođstvo na tabeli posle kiksa Smederevaca protiv Poleta iz Ljubića (0:0), a u vrhu je i Mačva pobedom nad Kraljevčanima od 2:0. Lajkovčani su poraženi, dok su Aranđelovčani osvojili samo bod, pa zaostaju za vodećom trojkom.

Staro je pravilo da ekipa, koja ne iskoristi svoje šanse bude kažnjena. To se danas desilo Ubljanima. U prvih 45 minuta, umesto kolubarskog, gledali smo tamnavski vez. Jedinstvo je igralo vrlo dobro, a sve je teklo od vezista Jovanovića i Blažića. Međutim, Petrašević, a posebno „Drnda“ Ilić, nisu bili na visini zadatka pred golom Vojisavljevića, koji je sa nekoliko intervencija spasao Valjevce većih rezultatskih iskušenja.

Kako to obično biva, kazna je stigla u 41. minutu, kada je Rašević proigrao Sofronića, a ovaj lako savladao Rakića. Treba reći i to da Valjevcima nije priznat gol u 6. minutu, koji je postigao Sević, a sudija Strainjić iz Kraljeva poništio ga je na intervenciju pomoćnika, koji je signalizirao ofsajd.

Igra Budućnost-Krušika do izražaja je došla u drugom poluvremenu, a oba gola postigao je Popović posle kornera koje je izvodio Rašević, a asistirao je i Sofronić. Bilo je to u 64. i 67. minutu posle čega se igra Ubljana raspala, pa je bilo jasno da od „umiranja u lepoti“ nema ništa, te da ne mogu zapretiti preokretom. Šta više, da je Kosić u 82. bio prisebniji mogao je i on savladati Rakića, kojeg je zaobišao ali je traljavao šutirao.

Novi trener valjevski fudbalera Bajić opredelio se da Sofronića stavi uz Popovića jer je kompletniji i upotrebljiviji igrač od Milovanovića i I. Tomića. Takođe, bonus igrača Prokića držao je na terenu svih 90 minuta, a mladi vezista mu se odužio solidnom partijom. Bajić za sada dobro čuva solidnu „zimnicu“, koju mu je ostavio Dejan Nikolić, novi trener prvoligaša Kolubare iz Lazarevca.

Kod Jedinstva nije igrao Ćesarović zbog parnih kartona, a kod Valjevaca povređeni Čočović.

Jedinstvo: Rakić – Tadić, Marjanović, Gavrilović, Panić – Blaghojević, Simeunović (Sitarica), Blažić, Jovanović (Rašić) – S. Ilić, Petrašević (Stojanović).

Budućnost-Krušik: Vojisavljevbić – Đorđević, Gentić, Stevanović, Đermanović – Milinkovi,ć (A. Ilić) Prokić, Rašević – Sofronić (Kosić), Sević (I. Tomić). – Popović.

Lajkovčani su uverljivo poraženi na gostovanju u Zubinom Potoku, na Kosovu, gde je Mokra Gora slavila sa 3:0 (1:0). I po igri u prošlom kolu, kod kuće, protiv FAP-a, gde je prednost gostiju od 2:0 jurena za 2:2 izborena tek u samom finišu, videlo se da „dizelka“ još ne funkcioniše. Treba uklopiti nove igrače, povrede i kartoni takođe čine svoje, a čini se da ni „hemija“ u ekipi sastavljenoj uglavnom od fudbalera koji nisu iz Lajkovca nije na zavidnoj visini!

U 12. kolu Srpske lige Zapad, narednog vikenda, na programu su dva derbija – u Valjevu igraju Budućnost-Kršik – Mačva, a u Lajkovcu se sastaju Železničar – Jedinstvo.

Rulet na Petom puku

U 11. kolu Zonske lige Drina, Radnički je danas na Petom puku pobedio Zlatar iz Nove varoši sa 3:2 posle pravog fudbalskog riuleta. Domaći su rano poveli golom Vuković da bi gosti preokrenuli pogocima Brzakovića i Vitorovića. U nastavku, golovima Tajdića i Markovića „narandžasto-plavi“ su ipak slavili sa 3:2 i ostali pri vrhu tabele.

OFK Osečina je poražena 0:2 na gostovanju u Vladimircima, dok se sutra igraju utakmice Zadrugar-Spartak (Ljig) u Lajkovcu, Brezovica- Sloga (Sjenica) i Rađevac-Ribnica (Mionica). Od klubova Kolubarskog okruga najbolje kotiraju Radnički i Spartak, dok se za opstanak veća sada bore Ribnica i Brezovica.

U 12. kolu, narednog vikenda, derbi je utakmica Rivnica-Radnički. Osečanci gostuju u Bajinoj Bašti, Lajkovčani u Novoj Varoši, a Brezovica u Čajetini.

 

 

Aktuelno