Polaganje Majtorovića (foto: Đorđe Đoković)
Polaganje Majtorovića (foto: Đorđe Đoković)
26.10.2015, 23:20

Zvezda kaznila greške Metalca

č: | fb:

Metalac je večeras u 7. kolu ABA lige poražen od Crvene zvezde sa 62:68 (14:16, 17:19, 13:16, 18:17) u neizvesnoj utakmici sa obostrano puno grešaka. Kada se utisci saberu, Valjevci su moguće propustili priliku da pobede ranjene crveno-bele, koji su zahvaljujući svojim iskusnim pojedincima znali da kazne sve greške domaćeg sastava.

Osnovni problem Metalca bio je u tome što, uz Đorđa Majstorovića, za koga njegov trener Vlada Đokić s pravom reče kako je igrao u reprezentativnom izdanju, nije imao igrača kadrog da poentira. Povremeno je to bio Malešević, Rakićević je pružio maksimum, posebno kao plej, nije bilo koševa Kutlešića, Jošila, Gabrića... Svi su oni želeli pobedu pred punom dvoranom – preko 1.500 gledalaca, što je bila najbolja poseta u sezoni, ali se nije dalo.

Majstorović

Majstorović (Foto: Đorđe Đoković)

Crveno-beli su igrali agresivno, na granici faula, posebno u drugom poluvremenu i to im se isplatilo. Njihova najveća prednost iznosila je 11 poena (55:44 u 31. minutu) ali su Valjevci stizali rezultatskli minus. Stigli su i devet poena u finišu susreta, pa je razlika pala na minus tri, ali se Zvezda opet izmigoljila! Crveno-bele je u prvom poluvremenu spasavao omaleni plej Mekel, a u nastavku su proradili Simonović i Cirbes. Ajd da se našalimo – imao je i Metalac 10 poena prednosti – 12:2 u 4. minutu igre!

„Nije lako igrati protiv Zvezde, kvalitetan su sastav, evroligaška ekipa, bez obzira na probleme koje imaju“, ocena je Vlade Đokića, koji nema šta da zameri svojim igračima. Čak ni devet promašenih slobodnih bacanja, što je, pri obostrano malom broju koševa, verovatno bilo presudno. „Sa njima se ratuje 40 minuta, mora mnogo da se trči, a onda nije lako kontrolisati ni puls, ni šut kod izvođenja penala“, kazao je Đokić.

Koliko su Metalčevi igrači igrali požrtvovano, ne respektujući goste koji su koliko juče delili megdan sa Realom u Madridu, govore i rampe Majstorovića, koji je polepio tamnoputog Tomsona, odnosno tananog Rakićevića, koji je za tablu zakucao kao od brda odvaljenog nemačkog reprezentativca Cirbesa!

Rakićević i Tompson

Rakićević i Tompson (Foto: Đorđe Đoković)

„Dobili smo važnu utakmicu u teškom trenutku za nas uprkos greškama koje smo načinili. Nastavljamo da radimo, pojačali smo se, šta će biti sa Skorcijanitisom, koji je jutros javio da ima stomačnih tegoba, videćemo“, pomalo zagonetan bio je trener crveno-belih Dejan Radonjić. On je, kao i iskusni Simonović, pohvalio atipičnu igru Metalca, koji je imao više vremena da se pripremi osokoljen pobedama protiv Cibone i Krke.

„Optimista sam pred naredne utakmice – Bakić se večeras vratio, Pilčević dobro trenira, Rakićević je potencijal, nadamo se povratu Jevtovića, koji nam je nedostajao“, kazao je na pres konferenciji Đokić. Dodao je kako će sadašnji tim Metalca odigrati dosta utakmica zajedno, te da će se tek u drugom delu ABA lige, odnosno u Superligi Srbije eventualno razmišljati o pojačanjima.

Bakić u napadu

Bakić u napadu (Foto: Đorđe Đoković)

Hala sportova u Valjevu. Gledalaca: preko 1.500. Sudije: Jovčić, Vojinović i Obrknežević (Srbija) – oscilirali, grešili na štetu obe ekipe, Zvezdu pogurali kada je to trebalo. Delegat: Toma Jovančić (Valjevo).

Metalac: Kočović 1, Malešević 7, Čampara, Kutlešić 4, Janković 7, Majstorović 28, Pilčević, Jošilo 4, Rakićević 8, Đukanović, Bakić 3, Gabrić.

Crvena zvezda: rebić, Thompson 5, Mekel 15, Lazić, Simanić 6, tejić 4, Simonović 11, Nastić, Jović 10, Miller, Zirbes 10.

Valjevci sada imaju skor ¾ ali su na tabeli iznad velikana ex YU košarke, poput Partizana i Cibone, koji preživljavaju teške dane. U 8. kolu, Metalac igra protiv Budućnost u Podgorici.

 

Isključenje Lazića

Isključenje Lazića (Foto: Đorđe Đoković)

 

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 4 sati 8 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 1 komentar