Odbojka (foto: Đorđe Đoković)
Odbojka (foto: Đorđe Đoković)
07.11.2015, 09:23

Ljižani pobedili Kragujevčane

č: | fb:

Spartak je pobedio Radnički iz Kragujevca sa 3:1 (25:15, 22:25, 26:24, 25:18) u 3. kolu Superlige Srbije i trenutno je ponovo prvi na tabeli. Meč, koji je trajao 101 minut, pred 400 gledalaca u sali OŠ „Sava Kerković“, karakterisala je nervozna igra sa 57 grešaka i dva crvena kartona!

Ljižani su lako dobili prvi set, drugi su neočekivano izgubili, pa je pitanje pobednika rešavano u trećem setu, koji je Spartak dobio „na razliku“. Poene za Ljižane osvojili su kapiten Perić 16, Duduj, Dojčilović i Radosavljević po 12. Lazarević 8, Ilić 4 i Glavinić 3. Odlučio je blok na mreži Ljižana, istako sa Radosavljević sigurnim prijemom servisa, solidan je bio i „libero“ Smiljanić. Kod Kragujevčana, najefikasniji su bili Vulović sa 11 i Pavlović sa 8 osvojenih poena.

Ljižani tempiraju formu za gostovanje u Tirani (Albanija), gde će, kao pobednici Balkanskog kupa sa turnira u Bijeljini, igrati utakmicu 2. kola Čelendž kupa.

Odbojkašice Železničara, takođe u Superligi Srbije, večeras od 19.00 sati dočekuju u Lajkovcu Jedinstvo iz Stare Pazove.

„Dupli program“ u Valjevu

Obe valjevske prvoligaške ekipe domaćini su ovoga vikenda. Od 17.00 sati, u dvorani na Studentu, VA 014 dočekuje neugodni Borac iz Starčeva. Očekuje se da će valjevski odbojkaši ponoviti dobru igru iz Gornjeg Milanovca, što im daju pravo na nadu u novi uspeh.

ŽOK Valjevo opet je domaćin, ovoga puta ekipi Beograda, a utakmica se igra sutra u 18.00 sati, u Hali sportova. Mlada valjevska ekipa do sada je osvojila samo bod posle 2:3 u Kleku, pa je moguća i prva pobeda ukoliko zaigraju najavljivana pojačanja Tanja Puzović i Marina Tešanović.

Gostuju Ubljanke

Komšijski derbi 4. kola Druge lige centar za odbojkašice igra se u Valjevu, gde Srbijanka 014 dočekuje Ubljanke. Utakmica se igra sutra od 16.00 sati, u dvorani na Studentu. Ljiški Spartak domaćin je beogradskoj Rodi.

Posle tri odigrana kola, Ub je drugi sa 8 bodova iza vodećee Rode (9), Spartak je treći sa 7 bodova, dok je Srbijanka 014 na šestom mestu sa tri osvojena boda.

 

 

 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 18 sati 57 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju 2.05.2024

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 10 komentara