Prijem u Gradskoj kući (foto: Đorđe Đoković)
Prijem u Gradskoj kući (foto: Đorđe Đoković)
12.11.2015, 13:12

Kajakaš Pajić u Brankovini i Valjevu

č: | fb:

Brankovinu i Valjevo danas su posetili učesnici Olimpijskog karavana Olimpijskog komiteta Srbije, koji već pet godina , uz pomoć Fondacije MOK i kompanije Koka kola, propagiraju zdrav život mladih uključenih u sport, kao i značaj podizanja ekološke svesti kod najmlađih.

U karavnu je bio i kajakaš Dejan Pajić iz Šapca, koji je osvajanjem šestog mesta na Evropskom prvenstvu ispunio normu za Olimpiojske igre, koje će se u Riju održati 2016. godine. Pajić je bio gost đaka OŠ „Prota Mateja“ (a ne kako je najavljeno „Desanka Maksimović“) u Brankovini, gde je zasađano pet stabala divljeg kestena. Brankovinski đaci dobili su na poklon lopte za fudbal, košarku i odbojku.

Dejan Pajić

Dejan Pajić (Foto: Đorđe Đoković)

Počeo sam ’u Šapcu na Savi’, kajakom se bavim dve godine i ispunio sam cilj u 2015. ispunjavanjem norme za Olimpijadu u Riju na kojoj priželjkujem medalju u disciplini K-1 na 1.000 metara. Do Rija ima i dva takmičenja u okviru Svetskog kupa, kao i novo Evropsko prvenstvo, što će mi pomoći da ostvarim želje“, rekao je novinarima Pajić na prijemu u Gradskoj upravi kod zamenika gradonačelnika Žarka Kovača i naćelnice jedne od gradskih uprava Jelice Stojanović.

Sa Pajićem je danas u Brankovini i Valjevu bio menadžer projekta olimpijske edukacije, bivši košarkaš Milan Pavlović.

Milan Pavlović

Milan Pavlović (Foto: Đorđe Đoković)

Potom je u Hali sportova, u Valjevu, uz učešće osnovaca, održana promotivna manifestacija „EkOlimpijada“ kroz tri radionice. Cilj je da osnovci kroz sport i zabavu razvijaju olimpijski duh i upoznaju prave vrednosti, te očuvanje životne sredine. Očuvanje prirode je, kako je rečeno, jedna od osnovnih olimpijskih vrednosti, pa je stoga bitno podizanje svesti najmlađih o značaju reciklaže i separacije otpada.

Zanimljiv je bio „eko fudbal“, takmičenje mešovitih ekipa sastavljenih od devojčica i dečaka kroz koje se, tokom uređenja školskog dvorišta, razvija fer-plej, a pravila igre utvrđuju se na licu mesta.

 

 

Aktuelno

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 2 sati 56 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...