Registracija Prijava preko FB
Skupština ORK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
Skupština ORK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
12.11.2015, 21:34

Novi predsednik Miroslav Gajić

č: | fb:

Za novog predsednik ORK Metalac večeras je na Vanrednoj skupštini kluba izabran Miroslav Gajić, potpredsednik je Dejan Žarković, a članovi Upravnog odbora su Milenko Dragojević, Marko Đukić, Miloš Janković, Vladan Jerinić, Radovan Perić, Veran Rakić i Miodrag Ćosić.

U ime ekipe, koja je pripremala skupštinu, izveštaj za 2015, kao i program rada u 12 tačaka u 2016, podneo je Vojislav Andrić, bivši igrač i funkcioner u klubu, kao i u RSS i RSJ. Ocenio je kako je u godini osvajanja trećeg mesta u Super B ligi Srbije, za šta najveće zasluge imaju igrači sa kapitenom Ivanom Radojičićem na čelu i trener Slobodan Jokanović, došlo do velikih problema uzrokovanih nesnalaženjem rukvodstva izabranog na Skupštini u decembru 2014. sa predsednikom Ivanom Stojakovićem Foxom na čelu.

Vojislav Andrić

Vojislav Andrić (Foto: Đorđe Đoković)

Finansijska situacija je stabilizovana, pre svih zahvaljujući Stojakoviću, ali su napušteni dotadašnji principi funkcionisanja Upravnog odbora, pa je predsednik, posle verbalnog duela sa igračem Aleksom Lukićem napustio klub.

U apsurdnu situaciju se potom došlo jer se uprava, svedena na tri imena, nije sastajala, a pet dana pre početka Super B lige ORK Metalac nije imao trenera, ekipa je bila nespremna, a ništa od elementarnih tehničkih stvari, poput lekarskih pregleda i licenciranja igrača, trenera i službenih lica, nije bilo obavljeno.

Stvari su „u 12 i pet“ rešavane u hodu, ekipa se takmiči, a do sada nema ni jedan bod. Ostaje nada da bi se u nastavku sezone, možda već i u subotu protiv Zlatara iz Nove Varoši, mogli osvojiti prvi bodovi, tako da ni misija zvana opstanak ne bi bila nemoguća.

U 2016. godini najvažnije aktivnosti su finansijska stabilizacija kluba (trenutni dug je oko 1,5 miliona dinara), dalje unapređenje rada Škole rukometa (svi prvotimci, izuzev Dakića su iz Valjeva), kao i pokretanje mini-rukometa za najmlađe „Ako svako od nas posveti sat dnevno svog vremena ORK Metalac, problema neće biti“, bio je optimista Andrić.

Novi predsednik Miroslav Gajić rekao je kako nema iskustva u radu sa sportskim ekipama ali ima menadžerskog iskustva u vođenju firme (direktor je valjevskog Telekoma). Očekuje da će novi Upravni odbor funkcionisati kao tim, te da mu se ne sviđa što večeras nije bilo diskusije ni o izveštaju o radu, ni o programu aktiovnosti u 2016. godini.

„Ovo je mesto gde smo trrebalo da sučelimo ideje, da vidimo šta nije valjalo, da se dogovorimo kako dalje“, kazao je Gajić, koji je prvu sednicu novog rukovodstva ORK Metalac zakazao za sutra uveče (19.00).

Miroslav Gajić

Miroslav Gajić (Foto: Đorđe Đoković)

Izabrano je i nekoliko komisija zaduženih za pojedine resore, a Vojislav Andrić je preuzeo organizaciju tradicionalnog „Gužvinog memorijala“ uz obećanje da će se raditi na njegovom daljem unapređivanju. O mlađim selekcijama, uz trenera Dragomira Čačića, koji sada vodi i prvu ekipu, brinuće, kao i do sada, potpredsednik Žarković, dok će o mini-rukometu voditi računa bivši igrač, difovac Predrag Gojković Kej, direktor druge osnovne škole. Finansije i marketing, odnosno informisanje, briga su ekipe sa Acom Grujićem na čelu.

I po večerašnjoj Vanrednoj skupštini ORK Metalac, kao i na sličnim skupovima u drugim klubovima, utisak je da je rešenje zakonodavca o tome da delegati budu igrači, od najmlađih do seniora, loše, pogubno čak. Ali, šta je – tu je...

 

 

Aktuelno

Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
Akcija beogradske policije Pre 9 sati 47 minuta

Uhapšeno četvoro sudskih izvršitelja iz Valjeva

Pet osoba, među njima četvoro sudskih izvršitelja iz Valjeva, uhapšeno je zbog postojanja osnova sumnje da su malverzacijama oštetili više osoba za oko tri miliona dinara. Osumnjičeni su uz...  · 3 komentara

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 14 sati 51 minuta

U Valjevu još 22 pozitivnih

Sudeći prema podacima Zavoda za javno zdravlje od 4. avgusta, epidemiološka situacija sa koronavirusom u Valjevu se ne smiruje. Registrovane su još 22 osobe pozitivne, tako da je od početka...  · 4 komentara