Skupština ORK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
Skupština ORK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
12.11.2015, 21:34

Novi predsednik Miroslav Gajić

č: | fb:

Za novog predsednik ORK Metalac večeras je na Vanrednoj skupštini kluba izabran Miroslav Gajić, potpredsednik je Dejan Žarković, a članovi Upravnog odbora su Milenko Dragojević, Marko Đukić, Miloš Janković, Vladan Jerinić, Radovan Perić, Veran Rakić i Miodrag Ćosić.

U ime ekipe, koja je pripremala skupštinu, izveštaj za 2015, kao i program rada u 12 tačaka u 2016, podneo je Vojislav Andrić, bivši igrač i funkcioner u klubu, kao i u RSS i RSJ. Ocenio je kako je u godini osvajanja trećeg mesta u Super B ligi Srbije, za šta najveće zasluge imaju igrači sa kapitenom Ivanom Radojičićem na čelu i trener Slobodan Jokanović, došlo do velikih problema uzrokovanih nesnalaženjem rukvodstva izabranog na Skupštini u decembru 2014. sa predsednikom Ivanom Stojakovićem Foxom na čelu.

Vojislav Andrić

Vojislav Andrić (Foto: Đorđe Đoković)

Finansijska situacija je stabilizovana, pre svih zahvaljujući Stojakoviću, ali su napušteni dotadašnji principi funkcionisanja Upravnog odbora, pa je predsednik, posle verbalnog duela sa igračem Aleksom Lukićem napustio klub.

U apsurdnu situaciju se potom došlo jer se uprava, svedena na tri imena, nije sastajala, a pet dana pre početka Super B lige ORK Metalac nije imao trenera, ekipa je bila nespremna, a ništa od elementarnih tehničkih stvari, poput lekarskih pregleda i licenciranja igrača, trenera i službenih lica, nije bilo obavljeno.

Stvari su „u 12 i pet“ rešavane u hodu, ekipa se takmiči, a do sada nema ni jedan bod. Ostaje nada da bi se u nastavku sezone, možda već i u subotu protiv Zlatara iz Nove Varoši, mogli osvojiti prvi bodovi, tako da ni misija zvana opstanak ne bi bila nemoguća.

U 2016. godini najvažnije aktivnosti su finansijska stabilizacija kluba (trenutni dug je oko 1,5 miliona dinara), dalje unapređenje rada Škole rukometa (svi prvotimci, izuzev Dakića su iz Valjeva), kao i pokretanje mini-rukometa za najmlađe „Ako svako od nas posveti sat dnevno svog vremena ORK Metalac, problema neće biti“, bio je optimista Andrić.

Novi predsednik Miroslav Gajić rekao je kako nema iskustva u radu sa sportskim ekipama ali ima menadžerskog iskustva u vođenju firme (direktor je valjevskog Telekoma). Očekuje da će novi Upravni odbor funkcionisati kao tim, te da mu se ne sviđa što večeras nije bilo diskusije ni o izveštaju o radu, ni o programu aktiovnosti u 2016. godini.

„Ovo je mesto gde smo trrebalo da sučelimo ideje, da vidimo šta nije valjalo, da se dogovorimo kako dalje“, kazao je Gajić, koji je prvu sednicu novog rukovodstva ORK Metalac zakazao za sutra uveče (19.00).

Miroslav Gajić

Miroslav Gajić (Foto: Đorđe Đoković)

Izabrano je i nekoliko komisija zaduženih za pojedine resore, a Vojislav Andrić je preuzeo organizaciju tradicionalnog „Gužvinog memorijala“ uz obećanje da će se raditi na njegovom daljem unapređivanju. O mlađim selekcijama, uz trenera Dragomira Čačića, koji sada vodi i prvu ekipu, brinuće, kao i do sada, potpredsednik Žarković, dok će o mini-rukometu voditi računa bivši igrač, difovac Predrag Gojković Kej, direktor druge osnovne škole. Finansije i marketing, odnosno informisanje, briga su ekipe sa Acom Grujićem na čelu.

I po večerašnjoj Vanrednoj skupštini ORK Metalac, kao i na sličnim skupovima u drugim klubovima, utisak je da je rešenje zakonodavca o tome da delegati budu igrači, od najmlađih do seniora, loše, pogubno čak. Ali, šta je – tu je...

 

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 4 sati 49 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 6 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 sati 59 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 3 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 4 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara