Mladen Jeremić i Edo Murić (foto: Đorđe Đoković)
Mladen Jeremić i Edo Murić (foto: Đorđe Đoković)
18.11.2015, 12:11

Dolazi Jeremić, Balaban nije zadovoljio

č: | fb:

U 11. kolu ABA lige, ponedeljak od 21.00 sat, KK Metalac dočekuje zagrebačku Cedevitu, jednog od favorita za najviši plasman, učesnika Evrolige u ovoj sezoni. Valjevci treniraju dva puta dnevno, a stručni štab i klupski čelnici razmišljaju o pojačanjima s obzirom na dosadašnji skor od 4-6 i seriju teških utakmica koje dolaze.

Na treninzima se pojavio centar Darko Balaban (26, 210), koji je sezonu počeo u solunskom PAOK-u ali je do „razvoda“ došlo već posle pet odigranih utakmica. Počeo je u Novom Sadu, potom igrao i u Partizanu, Zvezdi, Smederevu (bio MVP u KLS 2011-2012), Radničkom sa Crvenog krsta, Vršcu, te rumunskom Murešu, makedonskom Feni Industri, mađarskom Segedu.

Prema saznanjima Kolubarskih.rs, Balaban nije ispunio očekivanja trenera Vladimira Đokića. Dva su razloga za to – došao je nespreman, pa teško može da izdrži i zagrevanje na početku treninga, a nije ni tip igrača za sistem koji je postavljen u Metalcu te ne može biti zamena za povređenog Đorđa Majstorovića.

Iz istih izvora saznajemo kako bi večeras na treningu trebalo da se pojavi bek-krilo Mladen Jeremić (27, 196), iskusan igrač, košgeter, koji je prošle sezone u Superligi Srbije već igrao u Valjevu. Đokić je, izgleda, na njega računao i na početku priprema za ovu sezonu kada se nije znalo da li će se, i kada, povređeni Boris Bakić pridružiti ekipi. Umesto Jeremića doveden je Brano Đukanović (20, 194) iz FMP-a, nesporno talentovan igrač, ali (pre)mlad za ono što treba Metalcu na pozicijama bek-krilo. Jeremić je sezonu počeo u Vršcu, gde je i ranije sa uspehom igrao, ali je posle serije poraza trener Gvozdić podneo ostavku.

Metalcu je najveći problem plejmejker, posebno posle promašaja sa Stefanom Potom, koji je sada u zemunskoj Mladosti, novom članu KLS, verovatno na otvoren ugovor, a Metalac je koštao 4,5 sasvim pristojne plate! U planu je bilo dovođenje T. J. Bannistera, tamnoputog pleja iz SAD, čiji je menadžer, kako to biva, sedeo na dve stolice, pa je on ipak završio u Interu iz Bratislave (što bi, možda, moglo da govori i o njegovom igračkom kvalitetu), gde je, ako smo dobro razabrali, zamenio Sašu Jankovića.

Ime novog „pleja“, prema našim saznanjima, u ovim trenucima se ne nazire, a vremena za čekanje nema, što dodatno otežava situaciju. Može zvučati nerealno, Cedevita jeste dobra ekipa ali nije nepobediva, pogotovo u Valjevu. Potrebno je da igrači Metalca, bez Majstorovića, zbiju redove, da „izginu“ na parketu i čvrstom igrom Zagrepčanima stave do znanja da su bodove „panirali“.

 

 

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 8 sati 19 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 4 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 13 sati 29 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara