Metalac - Cedevita (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Cedevita (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
23.11.2015, 12:31

Metalac dočekuje Cedevitu

č: | fb:

U 12. kolu ABA lige Metalac večeras od 18.00 sati dočekuje Cedevitu, jednog od favorita za titulu, učesnika Evrolige. Zagrepčani imaju skor 7-3, pobedili su Crvenu zvezdu ali su poraženi od Tajfuna! Valjevski košarkaši priželjkuju da ponove podvig iz prošle sezone i slave na svom terenu, uz podsećanje da su i u Zagrebu igrali odlično ali ih je tada „ubio“ rejting kod sudija.

Trener Vlada Đokić se nada vrhunskoj predstavi, uz komplimente gostima, koji imaju sjajne Amerikance jake u igri „jedan na jedan“, dobru pokrivenost igračima na svim pozicijama, te Miru Bilana, jednog od najboljih centara ABA lige „a i šire“.

 „Dosadašnji tok ABA lige pokazao je da svako može da pobedi svakoga pa ćemo i mi zaigrati na pobedu iako je Cedevita favorit. Nastojaćemo da nekim varijantama u odbrani zaustavimo njihov napad, što neće biti lako“, rekao je Đokić novinarima. Dodao je kako je centar Darko Balaban sam napustio Valjevo, te da od dolaska Mladena Jeremića za sada nema ništa.

„Imamo ekipu sa dobrim pojedincima, pa zbog igrča nije fer svaki čas pisati o navodnim pojačanjima. Povredio se Majstorović i svi su potrčali da nađu zamenu o kojoj nismo ni razmišljali“, dodao je Đokić.

Vlada Đokić

Vlada Đokić (Foto: Đorđe Đoković)

Na pitanje Kolubarskih.rs, kako zaustaviti Bilana, centar Miloš Janković je kazao da Metalac ima tri visoka igrača na toj poziciji: „Borićemo se, nadam se da ćemo i uspeti. Važno je da dobro treniramo!“

Cedevita je promenila trenera, umesto Jasmina Repeše na klupi je njegov saradnik Veljko Mršić, koji se u kriznim trenucima odrekao reprezentativnog kandidata Tomislava Zubčića, što je imalo efekta. Dovedena su tri stranca, kao i Luka Žorić, a klub su napustili Delaš, Barać, Ukić, Tomas, Ramljak... Mazalin je povređen, pa večeras neće biti u sastavu.

Zagrepčani pamte poraz iz prošle sezone, ukazuju na punu dvoranu u Valjevu, kao i na činjenicu da je Metalac atipična ekipa sa (bar) nekoliko igrača, koji mogu da igraju na više pozicija, što, kako vele, nije lako kontrolisati.

Da bi Metalac večeras pobedio potrebno je da njegovi igrači uđu u utakmicu uvereni da je to izvodljivo. Takođe, potrebno je da podrže jedni druge u svakom trenutku, da košgetersku normu ispune Malešević, Jevtović, Jošilo, Rakićević... Da kapiten Kutlešić nadvlada krizu, da Bakić i Gabrić pruže i svoj napadački maksimum, kao i „plej“ Pilčević, da Janković i Čampara „poginu“ u oba „reketa“ a da Đukanović i Kočović iskoriste svaki minut proveden na parketu. Konačno, da Valjevci dođu u većem broju nego do sada i pokažu da im je stalo do Metalca i ABA lige!

Onda bi to, kako reče Vlada Đokić, mogla da bude „vrhunska košarkaška predstava kakvu Valjevo zaslužuje“. Gosti su od sinoć u Valjevu, imali su dva treninga u Hali sportova, koja se odlično greje sa Gradske toplane, pa je u njoj sada prijatnije i za igrtače i za gledaoce.

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 6 sati 16 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 4 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 11 sati 27 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara