Janković ispod koša Cedevita (foto: Đorđe Đoković)
Janković ispod koša Cedevita (foto: Đorđe Đoković)
23.11.2015, 20:39

Zagrepčani srećniji u finišu

č: | fb:

Metalac je večeras poražen od Cedevite sa 79:81 (16:15, 20:24, 23:16, 20:26) u veoma dobroj utakmici 11. kola ABA lige pred oko 500 gledalaca. Ponovo je završnica bila za infarkt, odlučile su lopta – dve, a više sreće imali su Zagrepčani, koji su zasluženo slavili. Naravno, moglo je biti i obrnuto. Moglo je...

Promašaj Jošila u poslednjem napadu Metalca

Promašaj Jošila u poslednjem napadu Metalca (Foto: Đorđe Đoković)

Zakucavanje Čampara

Zakucavanje Čampara (Foto: Đorđe Đoković)

Odluka je pala između 3,37 minuta i 1,41 minuta pre kraja, kada Valjevci nisu uspeli da sačuvaju vođstvo od 73:67, dozvolili su 0:10 i tada se videlo da je đavo došao po svoje. Raspucao se Fran Pilepić, čiji je otac Boris nekada igrao za riječki Kvarner i dubrovački Jug protiv Metalca u Valjevu, sa jedne, odnosno Kutlešić sa druge strane, pa su „trojke“ pljuštale k’o na traci. Potom je Jošilo uspešno pogađao, ali je tamnopouti Pullen uzvraćao. On je postigao i „trojku“ za vođstvo Cedevite od 80:79, Jošilo nije uspeo da pogodi „iz ulaza u reket“, lopte su se dokopali gosti, a Pullen je od dva iskoristio prvo, pa namerno promašio drugo slobodno bacanje, te je na semaforu ostalo 79:81.

Bakić i Pulen

Bakić i Pulen (Foto: Đorđe Đoković)

Rakićević

Rakićević (Foto: Đorđe Đoković)

Kako je Vlada Đokić, trener Metalca, i najavljivao viđena je dobra utakmica. Bilo je dramatike, dosta trčanja i skokova, žestokih duela u oba reketa, šuteva iz svih pozicija, proigravanja i nadigravanja. Malešević je dugo nosio Metalac, koji je u nekoliko navrata, u oba poluvremena, imao i po šest poena prednosti ali se Cedevita nije predavala. Malešević je, zajedno sa Walkerom, dobio „tehničku“ zbog koškanja. Utisak je da krilo Metalca, s obzirom na to da je igrao koledž košarku u SAD, često dobrim engleskim „prijateljski razgovara“ sa protivnicima, koji su došli „preko Bare“, što oni doživljavaju kao provokaciju.

Trener gostiju Veljko Mršić bio je u pojedinim trenucima i žestok u zamerkama svojim momcima zbog primljenih koševa, što je imalo efekta! Umeo je da prigovori i arbitrima, koji su u finišu meča, utisak je, ipak promenili kriterijum, što je gledalište dizalo na noge.

„Metalac je odlično odigrao, odlučila je ona serija 10:0 za nas, domaći su vodili i u finišu ali smo se na kraju mi radovali“, kazao je Mršić novinarima na uobičajenoj pres konferenciji posle utakmice. On nije doveo ni jednog igrača Cedevite, što pojedini treneri praktikuju zbog toga što se iz tople dvorane mora izaći napolje da bi se došlo u pres-salu.

„Cedevita je evroligaš, to je pokazala i večeras. Odlučila je jedna lopta, ponosan sam na momke, nastavljamo dalje sa žestokim radom!“, rekao je Đokić u najkraćem. Kada je prolazio pored našeg stola omaklo mu se, očito psihički ispražnjenom – „Bem ti život!“. Još teže bilo je Tomislav Gabriću, velikom borcu, koji je večeras i napadački bio uspešan. Gotovo na ivici suza primao je čestitke novinara i obećao kako će „Metalac i dalje sa svakim igrati ravnopravno“.

Zakucavanje Gabrića

Zakucavanje Gabrića (Foto: Đorđe Đoković)

Bez povređenog Majstoirovića, a ozledu lakta je večeras obnovio i Jevtović, Valjevci su bili „tanji“ u reketu, gde je Miro Bilan, gotovo neupadljivo, nanizao 17 poena. Centri Metalca postigli su zajedno 10 poena, po pravilu „na mišiće“. Borili su se, to im se ne može zameriti, uz pomoć ostalih i dobrih udvajanja pokupili više lopti od Zagrepčana, ali to, ipak, nije bilo dovoljno.

Raduje da su se vratili Kutlešić, Gabrić i Jošilo, da su Bakić, Rakićević, pa i Pilčević i Kočović, izgarali na poziciji „pleja“ ali je očito da je to trenutno najveći problem Metalca, koji će se, kako reče Đokić, rešavati „strpljivo na najbolji mogući način“.

Metalac - Cedevita

Metalac - Cedevita (Foto: Đorđe Đoković)

Hala sportova u Valjevu. Gledalaca: oko 500 (po prvi put oglasili su se i bubnjevi). Sudije: Koljenšić, Rutešić i Šundić (Crna Gora), Delegat: Toma Jovančić (Valjevo).

Metalac: Kočović, Malešević 20, Čampara 2, Kutlešić 13, Janković 4, Jevtović 4, Pilčević, Jošilo 17, Rakićević 4, Đukanović, Bakić 5, Gabrić 10.

Cedevita: Pullen 14, White 5, Katić, Pilepić 14, Babić 8, Žganec 4, Walker 8, Musa, Bilan 17, Gordić 4, Žorić 4, Arapović 3.

Metalac sada ima skor 4-7, u poslednjem kolu prvog dela ABA lige gostuje Megi u Sremskoj Mitrovici. Potom igra sa Partizanom u Beogradu, a na Nikoljdan dočekuje MZT iz Skoplja.

 

 

 

 

 

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 12 sati

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...