Metalac-Olimpija (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac-Olimpija (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
28.11.2015, 09:35

KK Metalac večeras u Ljubljani

č: | fb:

U 12, kolu ABA lige Metalac večeras od 17.00 satio igra sa Olimpijom u Ljubljani, u dvorani Stožice, gde je u debitantskoj sezoni izborio prvu pobedu, koja je bitno uticala na konačni skor od 50 odsto uspešnih igara i osvajanje šestog mesta. Valjevci su na put krenuli juče ujutru, sinoć su imali trening, a šuterski deo obavljen je tokom prepodneva.

Trener Vladimir Đokić, uz Đorđa Majstorovića, još uvek  sa rukom u gipsu, ne može računati ni na mladog beka Branu Đukanovića, koji je u sredu povredio skočni zglob, pa mu, prema procenama lekara, sleduje pauza od mesec dana. Ipak, Jevtović će igrati iako mu je ponovo šivena podlaktica ozleđena još protiv Igokee, zbog čega je pauzirao, a povredu je obnovio protiv Cedevite, kada je ponovo, u borbi za loptu, „zaplivao“ po parketu! Igraće i centar Miloš Janković iako je imao povišenu temperaturu zbog virusne prehlade.

„Priželjkujemo da ponovimo igru kao protiv Cedevite. Da dobrom odbranom i kontrolom skoka stvorimo preduslove za novi uspeh u Ljubljani. Olimpija je dobar tim ali sklon oscilacijama – pobede Zvezdu u Beogradu, a izgube od Sutjeske u Ljubljani“, rekao je Đokić na uobičajenoj pres konferenciji.

Uspehu se nada i Marko Jošilo, koji je bio veoma zapažen na utakmici sa Cedevitom, na kojoj je „trojakam“ umalo doneo pobedu Metalcu. Nesuđeni reprezentativac BiH, rođen u Čačku, vrlo je koristan – može da igra beka, krilo i krilnog centra, što Đokić koristi.

„Bitna je ozbiljnost, motivisanost i koncentracija svih 40 minuta. Uz ono što trener Đokić pipremi u analizama igre protivnika, put je do mogućeg uspeha u Stožicama“, optimista je bio Jošilo.

Vlada Đokić

Vlada Đokić (Foto: Đorđe Đoković)

Vlada Đokić je potvrdio ono što su Kolubarske.rs već objavile kako se očekuje skori dolazaka američkog „pleja“ s obzirom na to da slobodnih domaćih igrača na toj poziciji, koji bi unapredili igru Metalca, nema. Nije, međutim, pomenuo njegovo ime osim da je „nepoznat našoj javnosti“, te da ga je preporučio „Muta“ Nikolić. A Nikolić je, kao trener Radničkog iz Kragujevca, u ABA uvek dovodio dobre strance, koji izgleda nisu bili ni previše skupi. Đokić je, naravno, kazao i to kako ima puno poverenje u Rakićevića, Pilčevića i Koćovića, koji su organizatori igre Metalca, a tu je i Boris Bakić.

Olimipja je dosta promenila tim u odnosu na prošlu sezonu, novi trener je, umesto Aleša Pipana, povratnika u skopski MZT, sada Gašper Potočnik. Nova imena su Miha Lapornik, Nikolić, Zagorac, Lešić, tu je i srpski omladinski reprezentativac Vasa Vučetić. Otišli su Nikolov, Prepelič, Jagodnik, Dino Murić, Omić, Marinović, Brodnik i Marinelli. Navodno je neizvestan nastup Saše Zagorca i Zaka Wrighta, koji ima pasoš BiH, a traže ga pojedini italijanski klubovi.

Trener Potočnik je za sajt ABA lige rekao kako je Metalac zanimljiva ekipa sa dosta visokih igrača, čak i na poziciji „pleja“, koji dobro „pune reket i preuzimaju u odbrani“, dok je Miha Lapornik kazao da „zmajčeki“ poštuju protivnika i da su spremni za utakmicu u kojoj bi morali da pokažu više no na prethodnim utakmicama u Stožicama.

Utakmica Olimpija – Metalac igra se od 17.00 sati, sude je Radović, Obradović i Radojković, a na TV će biti prenošena na kanalima Arena sport IPTV platforme.

 

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja 27.04.2024

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...