Duel pod košem (foto: www.abaliga.com)
Duel pod košem (foto: www.abaliga.com)
28.11.2015, 19:09

Metalac bez brejka u Stožicama

č: | fb:

Dugo su se valjevski košarkaši večeras u Ljubljani mučili da dođu do igre u utakmici 12. kola sa domaćom Olimpijom, koju su na kraju izgubili sa 62:76 (9:21, 19:17, 18:17, 16:21). A taman kada su nagovestili rezultatski preokret, kada su „trojkom“ Bakića smanjili na minus četiri 60:64, njihova igra se „resetovala“, pa su Rupnik i Lapornik „trojkama“ gotovo iz očaja uspeli da „zmajčeke“ održe u životu. Štaviše, pobeda Olimpije je ubedljiva, a vodili su i sa 15 poena razlike (76:61).

Slično je bilo i nešto ranije u poslednjoj četvrtini večerašnje utakmice, kada je Gabrić svojom petom „trojkom“ prednost domaćih smanjio na samo tri poena (56:59). I tada je Rupnik ubacio tri poena, opet iz situacije koja nije naročito obećavala... Problem Metalca večeras bila je igra u napadu, a kada bi došlo do poboljšanja u tom segmentu, Valjevci su neshvatljivo padali u odbrani dozvoljavajući lake koševe igračima Olimpije, što su oni znalački koristili.

Deo prvog i celo drugo poluvreme Metalac je igrao bez Nikole Maleševića, momka koji je protiv Cedevite pružio odličnu partiju. Teško je reći šta se desilo, to nije mogao da ukapira na komentator Arene sport 2, koja je prenosila utakmicu iz Stožica. Maleševića čak nije bilo ni na klupi posle „velikog odmora“. Ili je povređen, što ne bi bilo dobro, ili je opet „pametovao“ čemu je izgleda sklon, pa je trener Đokić odlučio da ga „hladi“. Prevremeno tuširanje Maleševiću se dešavalo dva puta i tokom pripremnog perioda za ove sezonu.

Trener Vlada Đokić i dalje optimista, a posle utakmice izjavio je kako je pitanje pobednika rešeno već u prvoj četvrtini. Đokić po običaju diplomata, a centar Nikola Jevtović je sebi i drugovima zamerio da se ne znaju ponašati na važnim utakmicama i konstatovao kako se ovo više ne bi smelo ponavljati!

Jošilo i Lešić

Jošilo i Lešić (Foto: www.abaliga.com)

Trener domaćih Gašper Potočnik i igrač Blaž Mahkovič istakli su da je dobra odbrana „zmajčeka“ bila presudna i ponovili kako je Metalac neugodna ekipa, koja se nije predavala ni pri minusu od desetak poena.

Kada se sve sabere, šteta je što su Valjevci propustili priliku da se iz Ljubljane vrate sa bodovima kao pošle sezone, kada je ta pobeda otvorila seriju uspešnih rezultata u ABA ligi. Ovako, biće mučenja do kraja sezone, a među ekipama koje će brinuti o opstanku, trenutno su i Metalac i Olimpija.

Sportaska dvorana Stožice u Ljubljani više nego poluprazna! Sudije: Radović, Obrtadović i Radojković. Delegat: Roman Kolar.

Olimpija: Wright, Rupnik 17, Hrovat 2, Mesiček 11, Vučetić 4, Lapornik 13, Sajević, Lešić 13, Zagorac, Mahkovič 5, Zakis 11, Čančar.

Metalac: Kočović, Malešević 5, Čampara 2, Kutlešić 2, Janković 6, Jevtović 7, Pilčević 2, Jošilo 1, Rakićević 3, Bakić 17, Gabrić 17 (index 19, za 30 minuta igre, MVP utakmice).

Metalac je ostao na skoru 4-8, a poslednjem kolu prvog dela ABA lige igra sa Megom. Potom gostuje Partizanu, pa dočekuje MZT iz Skoplja.

 

 

Aktuelno

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 1 sati

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...