Pilčević i Lazić (foto: Đorđe Đoković)
Pilčević i Lazić (foto: Đorđe Đoković)
02.12.2015, 13:08

Radenko Pilčević nije više u Metalcu

č: | fb:

Na usluge plejmejkera Radenka Pilčevića trener valjevskih košarkaša Vlada Đokić više ne računa i sa njim će biti raskinut ugovor, potvrđeno je danas Kolubarskim.rs u Metalcu. Pilčević je zamenio otpuštenog Stefana Pota, koji je potom „procvetao“ u zemunskoj Mladosti, u KLS, ali nije pokazao da može da unapredi igru. Jednostavno, retko je dolazio u situaciju da koristi šut, koji mu je nekada bio najjače oružje.

Kako najavljivano pojačanje iz SAD na poziciji organizatora igre još nije stiglo u Valjevo, a kad će ne zna se, prvoj ekipi će biti priključen junior Pavle Badovinac, gimnazijalac, što bi moglo da znači početak nekadašnje prakse da su sa prvom ekipom uvek trenirali najperspektivniji juniori. Doduše, saznajemo, 6. decembra bi na aerodrom Nikola Tesla u Surčinu trebalo da sleti Lili Nensi ali je, bar za nas, nepoznanica da li je to pojačanje ABA ligaša, ili je, što je verovatnije, u pitanju neko od mlađih igrača, koji, ne zna se u kom aranžmanu, stiže u mlađe selekcije kluba.

Ono što smo pretpostavili, ispostavilo se tačnim – Nikola Malešević je bio udaljen iz ekipe tokom utakmice 12. kola sa Olimpijom u Ljubljani zbog verbalnog sukoba sa trenerom Đokićem. Za sada nije ozbiljnije sankcionisan iako mu ovo nije prvi put da „sve zna“ uz želju da bude pametniji i od Pape!

Skupština u petak

Sednica Skupštine Metalca, otvorena za javnost, zakazana je za petak u 16.00 sati. Na njoj bi trebalo da se donese odluka o tome da se ime Metalca menja u KK Valjevo. Odmah da kažemo, ne podržavamo tu ideju, a šta će biti videćemo.

Zagovornik promene imena je dr Boško Đukanović, koga beogradski mediji titulišu kao predsednika kluba ili „alfu i omegu“. Moguće je da je ovo drugo, predsednikom nikada nije postao, pa je Metalac valjda jedini klub koji nema predsednika, a da ga vodi, iliti za sve se pita čovek koji je to sam tako odlučio!

Boško Đukanović sa igračima Metalca slavu pobedu

Boško Đukanović sa igračima Metalca slavu pobedu (Foto: Đorđe Đoković)

Niko ne spori njegovu pomoć, pre svega pri obezbeđivanju sponizora, mada i na tom planu ozbiljno škripi, pa je sve prisutnija besparica generator mnogih problema u klubu i ekipi, a „mačka za rep“ jedino vuče trener Đokić, koji je prinuđen da se bori.

Dok se Čačani, ako je verovati tekstu u današnjem Žurnalu, uz pomoć KSS, čiji su čelnici Dragan Đilas i Dejan Tomašević boravili u tom gradu, ozbiljno spremaju za rekonstrukciju postojeće dvorane Borca pored Morave, u Valjevu se, zrad medijske promocije, izmišljaju pojačanja u nepostojećem Upravnom odboru poput Zage Žeravice (umesto pokojnog joj supruga Ranka) i glumca Mikija Manojlovića!

Uzgred, čačanska dvorana je nastala, kao i valjevska i stara kraljevačka dvorana, pokrivanjem nekadašnjeg otvorenog terena, a sada se planira skidalje postojećeg krova oslonjenog na metalne stubove, njihovo uklanjanje i dogradnja dva sprata!

Dakle, red bi bio da konačno neko od gradskih čelnika, ako to niko iz Gradskog sportskog saveza ne sme, sedne za sto sa ljudima iz (još uvek) Metalca, koji zamalo, prema ideji dr Đukanovića, nije postao KK Ravna Gora (i to se dalo pročitati na stranicama „apsolutnog lidera sportske štampe“) i raščisti čiji je, zapravo, Metalac. To je dug i prema građanima Valjeva iz čijeg se poreskog dinara klub delimično finansira! Shodno tome, Grad Valjevo bi trebalo da ima predstavnike u Skupštini i Upravnom odboru. Između ostaloga i zbogh toga što je u Metalcu, prema dosta pouzdanim podacima, na platnom spisku, po nekoliko osnova, 39 osoba!

Ovako, Metalac, brže no što to mnogi slute, čeka sudbina, recimo, kragujevačkog Radničkog. Taj klub je trener Miroslav Nikolić Muta, uz pomoć tadašnjih gradskih političara, „usrećio“ uvođenjem u ABA ligu (otimanjem mesta novosadskoj Vojvodini) i vođem kroz ABA ligu do Evrokupa i gašenja kluba! Kestenje iz vatre u novoformiranom KK Radnički sada vadi nekadašnji igrač, potom reprezentativac Partizana, kragujevačko dete Nikola Lončar, koji ulaže svoj novac da bi u ekipi, u najnižem rangu, igrali veterani i kadeti!

 

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja 27.04.2024

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...