Konferencija za novinare (foto: Đorđe Đoković)
Konferencija za novinare (foto: Đorđe Đoković)
18.12.2015, 18:10

Izboreno polufinale prvenstva Srbije

č: | fb:

Stariji od dva valjevska vaterpolo kluba, VK Valis, najavio je danas nekoliko zanimljivih događanja u decembru ove i januaru 2016. godine. Pioniri su osvajanjem drugog mesta na turniru u Kragujevcu izboriuli plasman na polufinalni turnir prvenstva Srbije, koji bi, po svoj prilici, mogao da se održi u Petnici. Bolji od mladih Valjevaca, koje su danas na konferenciji za novinare predstavljali  krilo Matija i srednji bek Bogdan  Gavrilović (nisu braća), bili su samo vršnjaci iz prvoligaša Radničkog.

Matija Gavrilović i Bogdan Gavrilović

Matija Gavrilović i Bogdan Gavrilović (Foto: Đorđe Đoković)

Njihovi treneri, Nikola Džoni Ivanović i Milan Čaki Vasiljević, kažu kako je nedostatak rada sa loptom na treninzima, zbog kasnog postavljanja balona nad olimpijskim bazenom u Petnici, uticao na nedovoljnu efikasnost u napadu, pa se broj promašenih „zicera“ kretao od pet do 12 po utakmici! Inače, Valis je u tom uzrastu prošle godine imao dva reprezentativca Srbije, Aleksandra Đurđevića i Antonija Stankovića, što govori o kontinuitetu dobrog rada sa mlađim selekcijama, pa su neki „klinci“ već obukli kapice prvotimaca.

Nikola Ivanović

Nikola Ivanović (Foto: Đorđe Đoković)

Početkom januara, od 3. do 5, u Petnici će biti održan kamp za mlade, talentovane igrače, rođene 2001/2002. godine, dok će međunarodni turnir za dečake rođene 2003. i mlađe biti na programu od 27. do 31. januara, takođe u Petnici. Pomoć u organizaciji pružio je bivši jugoslovenski reprezentativac Jugoslav Vasović, sada direktor Radničkog iz Kragujevca, sa kojima Valis ima odličnu saradnju.

Najavljno je učešće Bajera iz Leverkuzena u Nemačkoj, Galatasaraja iz Istanbula u Turskoj, klubova iz Opatije (Htvatska), Herceg Novog (CG), Banja Luke (BiH) i Subotice, te Radničkog KG i domaćina Valisa.

Načelnik jedne od dve gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić izrazio je zadovoljstvo što su mladi valjevski vaterpolisti „sve uspešniji i sve krupniji“. Obećao je dalju pomoć i napomenuo kako je projekcijom gradskog budžeta za 2016. (od oko 2,8 milijardi dinara, prim BV) zadržano izdvajanje oko 70 miliona dinara (uključujući i potrebe UFK Valis, koji brine o objektima što ih sportisti koriste besplatno), a to je nivo u 2015. godine. Vujić Subotić je primetio kako su propisi o planiranju budžeta bili „krajnje restriktivni“ zbog čega nema povećanja izdvajanja za sport ali se gradonačelnik Stanko Terzić založio da se taj novac i ne smanjuje.

Na kraju, koliko u nedelju (18.00), Valis, u 6. kolu Prve B lige, dočekuje Bečej, nekada šampionski sastav „one države“ i prvak Evrope. Utakmica se igra u Petnici, gde je poražen beogradski Dorćol (9:6), što je bio prvenac u ovoj sezoni.

 

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 11 sati 58 minuta

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 11 sati 59 minuta

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 22 sati 20 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...