Darko Živanović  (foto: Đorđe Đoković)
Darko Živanović (foto: Đorđe Đoković)
27.01.2016, 15:04

Najbolji Živanović i Zornićeva

č: | fb:

Centralnim gradskim ulicama u Valjevu danas je održana 18. Svetosavska atletska trka sa preko 400 učesnika, iz 19 gradova, od predškolaca i đaka, do seniora i juniora u obe konkurencije, vojnika i policajaca. Oni su se nadmetali u 15 trka, a dužina staze, zavisno od uzrasta, iznosila je od 200 do 5.000 metara.

Trka juniorki i seniorki

Trka juniorki i seniorki (Foto: Đorđe Đoković)

Po tradiciji, najviše uspeha imali su Novopazarci i Užičani, dok su prva mesta u najvažnijim trkama, u seniorskoj konkurenciji, osvojili stari znanci valjevske atletske publike – Darko Živanović iz Kragujevca i Elvedina Zornić iz Novog Pazara.

Elvedina Zornić

Elvedina Zornić (Foto: Đorđe Đoković)

Kod seniora, iza Živanovića, na 5.000 metara, stigli su Miloš Mitrović sa Uba, koji trči za užičku Mladost i Miloš Pendić iz Raške. Kod seniorki, na 3.000 metara, pobedila je Zornić, ispred Tamare Milićević iz Užica i Nevene Rajković iz Niša.

Juniori su takođe trčali pet kilometara, a pobedio je Nikola Vasić iz Šapca, dok je kod juniorki, na 3.000 metara, najbolja je bila Aleksandra Jovanović iz Užica. 

Trka seniora i juniora

Trka seniora i juniora (Foto: Đorđe Đoković)

U nekada masovnim trkama vojnika i policajaca, koji na 1.500 metara trče u uniformama, danas se na startu pojavilo osam vojnika i jedna policajka! Najbrži vojnik bio je Mirko Stanković iz Komande za obuku Beograd, dok je jedina policajka bila Jelena Selaković iz Užica.

Trka vojske i policije

Trka vojske i policije (Foto: Đorđe Đoković)

Trku su, kao stalnu gradsku manifestaciju sa skromnim nagradnim fondom, organizovli Gradski sportski savez i AK Metalac uz podršku Grada Valjeva i Eparhije valjevske SPC. Svojevremeno ju je pokrenuo sada pokojni Aleksandar Milovanović.

 

Trka predškolaca

Trka predškolaca (Foto: Đorđe Đoković)

Trka predškolaca

Trka predškolaca (Foto: Đorđe Đoković)

 

Aktuelno