Registracija Prijava preko FB
Gužvin memorijal - pehar za prvo mesto (2015,) (foto: Đorđe Đoković)
Gužvin memorijal - pehar za prvo mesto (2015,) (foto: Đorđe Đoković)
31.01.2016, 11:13

„Gužvin memorijal“ u rukometu

č: | fb:

U valjevskoj Hali sportova danas počinje dvodnevni 5. „Memorijal Nikole Jevremovića Gužve“ u rukometu. Tradicionalno, učesnici su beogradski klubovi Partizan i Crvena zvezda, šabačka Metaloplastika  i domaćin ORK Metalac, ekipe u kojima je Jevremović igrao ili ih trenirao.

Od 16.00 sati na pšrogramu je revijslna utakmica ŽRK Metalac i veteranki tog kluba, dok se od 17.00 sati sastaju Partizan i Crvena zvezda. Od 19.00 sati na programu je utakmica  ORK Metalac-Metaloplastika.

Sutra je, sa početkom u 17.00 sati, utakmica za treće mesto u kojoj će se sastati poraženi iz današnjih susreta, dok je finale na programu od 19.00 sati, a igraće ga pobednici današnjih mečeva.

Prošlogodišnji pobednik je Metaloplastika

Nikola Jevremović Gužva (1951-210) bio je igrač i trener Metalca, a potom je nosio dres Crvene zvezde i Metaloplastike. Uz ta tri kluba trenirao je i Parttizan, Jugović (Kać), Crvenku, Fidelinku, Rudar (Kostolac), Pelister )Bitolj), Berane, Budućnost (Podgorica).... Biran je za sportistu godine Valjeva 1983 i 1985. godine.

Kao pomoćnik Kasima Kamenice vodio je jugoslovenske juniore do zlatnih odličja, a potom je i sam bio savezni trener juniora SFRJ sa kojima je učestvovao na EP u Atini i SP u Portugalu. Zaslužan je za razvoj mnogih asova. Njegovi prijatelji i saigrači smatraju da je, po znanju i radinosti, mogao da bude i savezni selektor ali ga je u tome sprečio buran temperament i nepristajanje na kompromise bilo koje vrste.

„Gužvin memorijal“ je javno podržao i Petrit Fejzula, nekadašnji saigrač iz Crvene zvezde, a potom i saradnik u RSS i RSJ, koji se založio za to da turnir u Valjevu, koji je od ove godine stalna gradska manifestacija, dobije međunrdoni karakter.

 

 

Aktuelno

Gradska kuća Lajkovac  (foto: www.lajkovac.org.rs)
Program manifestacije Dani Lajkovca Pre 6 sati 35 minuta

Koncerti Leksington benda i Dženana Lončarevića

Najatraktivniji programi manifestacije Dani Lajkovca 2019 biće koncerti Leksington benda 29. jula i Dženana Lončarevića 30. jula. Koncerti će biti održani na platou ispred Gradske kuće od 22 sata.