Duško Obadović (foto: Đorđe Đoković)
Duško Obadović (foto: Đorđe Đoković)
01.02.2016, 13:39

Obadović: Vodeći nisu nedostižni

č: | fb:

FK Budućnost-Krušik započeo je danas pripreme za nastavak prvenstva u Srpskoj ligi Zapad. Kako se to obično kaže, prozivku je obavio novi trener Duško Obadović (47), Lozničanin, koji je klub iz tog grada uveo u Prvu ligu Srbije i vodio ga u jesenjem delu prvanstva, a onda je odlukom klupskog rukovodstva „zelenih“ sa Lagatora zamenjen Sašom Nikolićem.

Izražavajući zadovoljstvo što je pozvan da vodi Budućnost-Krušik, Obadović je pre prvog treninga novinarima rekao kako prednost vodećih ekipa na srpskoligaškom Zapadu, Smedereva i šabačke Mačve, nije nedostižna.

„Njihova prednost nije nedostižna, nastojaćemo da se dobro pripremio i da kroz kontrolne utakmice dođemo do sastava kadrog da trku za plasman u viši rang u prolećnom delu prvenstva učinimo zanimljivijom“, kazao je Obadović.

Dodao je da će tokom prve dve nedelje, kroz treninge na fudbalskom terenu i u sali, nastojati da se još bolje upozna sa igračkim sastavom Valjevaca i proceni da li je potrebno angažovati i neko pojačanje jer je prelazni rok u toku.

Duško Obradović se obraća igračima

Duško Obradović se obraća igračima (Foto: Đorđe Đoković)

„Poznajem igrače Budućnosti s obzirom na to da smo u prošloj sezoni ’ratovali’ u Srpskoj ligi. Dobro poznajem i ostale klubove jer sam pre Loznice u istom rangu vodio i Radnički Stobeks iz Klubaca“, rekao je Obadović.

On je, po našem sudu, trener takmičar, čije ekipe ne umiru u lepoti. Igraju na rezultat jer status kluba i trenera u njemu zavisi od rezultata. „Nastojaćemo da igramo lepo, ali sigurno, kratkim pasovima, sa posedom lopte u našu korist, bez jurnjave i preskakanja igre“, obećao je Obadović. U radu će mu pomagati dva Zorana – Pantelić, u radu sa golmanima i Milosavljević, kao prvi pomoćnik. I Milosavljević i Pantelić dugo su u klubu, Budućnost, su u pojedinom trenucima i sami vodili.

Smanjen je broj igrača, koji nisu iz Valjeva, pa su klub napustili Ivan Tomić iz Šapca, Milovanović iz Loznice i Kojić iz Kraljeva. Sofronić se vratio u Lajkovac, koji je navodno bio zainteresovan „za pola tima Budućnost-Krušika“. Đermanović je otišao u Mačvu, Čočović bi trebao ponovo da zaigra, a Milinković da odustane od nerealnih zahteva i takođe ostane. Sa Uba se vratio Stefan Ilić, iz Kučeva je stigao Pavlović, koji je iz Smederevske Palanke. Pominjan je i povratak Isidorovića za koga pojedinci, međutim, tvrde da angažman trenutno traži u Crnoj Gori. U hodu će biti rešavan eventualni problem „bonus igrača“ (starih do 18 godina).

Trener Obadović je planirao da prvu od sedam pripremnih utakmica odigra sa lazarevačkom Kolubarom, koju vodi Dejan Nikolić iz Lučana. On je valjevskog srpskoligaša prošlog proleća preuzeo od Slaviše Božičića i na prvom mestu u finišu jesenjeg dela ove sezone predao ga Srđanu Bajiću.

Utakmica sa Kolubarom zakazana je za 13. februar.

Trening

Trening (Foto: Đorđe Đoković)

 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 5 sati

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...