Pobednici turnira, Metaloplastika (foto: Đorđe Đoković)
Pobednici turnira, Metaloplastika (foto: Đorđe Đoković)
01.02.2016, 21:03

Metaloplastika odbranila pehar

č: | fb:

Šabačka Metaloplastika pobednik je 5. „Memorijala Nikola Jevremović Gužva“ u rukometu, koji je večeras završen u Valjevu. Šapčani su prelazni pehar osvojili treći put pobedom nad Partizanom od 23:16 (11:9) u finalu. Treća je Crvena zvezda, koja je sa 28:27 (14:13) savladala ORK Metalac.

Metaloplastici je pehar predao Gužvin sin Jovan Jevremović.

Prelazni pehar za ekipu Metalopastike

Prelazni pehar za ekipu Metalopastike (Foto: Đorđe Đoković)

Za najboljeg igrača proglašen je Radovan Ostojić (Metaloplastika), a pehar mu je uručio valjevski zet Petar Fajfrić, nekadašnji kapiten Šapčana i zlatni jugoslovenski olimpijac iz Minhena 1972. godine. Šapčani su imali i najboljeg golmana, Darka Arsića, koji je večeras „raspametio“ crno-bele rukometaše, posebno maestralnim odbranama sa krilnih pozicija.

Najbolji igrač turnira Radovan Ostojić (Metaloplastika)

Najbolji igrač turnira Radovan Ostojić (Metaloplastika) (Foto: Đorđe Đoković)

Najbolji golman Darko Arsić

Najbolji golman Darko Arsić (Foto: Đorđe Đoković)

Najbolji strelac turnira Dejan Milinković (Metalac)

Najbolji strelac turnira Dejan Milinković (Metalac) (Foto: Đorđe Đoković)

Vojislav Andrić i najmlađi učesnik turnira Aleksa Žarković

Vojislav Andrić i najmlađi učesnik turnira Aleksa Žarković (Foto: Đorđe Đoković)

Najbolji strelac sa 14 postignutih golova bio je Dejan Milinković iz ORK Metalca, a tome je doprinela i činjenica da je Metaloplastika sinoć u polufinalu, protiv Valjevaca, igrala u podmlađenom sastavu. Najmlađi učesnik turnira bio je Aleksa Žarković (2001) iz ORK Metalca.

Partizan - Metaloplastika

Partizan - Metaloplastika (Foto: Đorđe Đoković)

Večerašnje finale rešila je čvrsta odbrana Metaloplastike, zona 5-1, odnosno uspavanka u pozicionom napadu, koji su momci Veselina Vukovića igrali strpljivo i sigurno, do gola. Crno-beli su se rezultatski držali prvo poluvreme, dok su u nastavku utakmice bili ravnopravni do 49. minuta i rezultata 16:13. Potom su Šapčani serijom golova, odnosno dobrih odbrana, uvećavali prednost i zasluženo odbranili pobednički pehar, koji su osvojili i prošle godine.

Najefikasniji kod pobednika bili su Ilić sa 7 (3) i Ostojić sa 6 postignutih golova, dok su kod Partizana po tri gola dali Stevanović, Maksić (sin trenera Nenada Maksića) i Mršulja.

Metalac - Crvena zvezda

Metalac - Crvena zvezda (Foto: Đorđe Đoković)

Crvena zvezda je u utakmici za treće mesto protiv ORK Metalca nastupila sa mladim igračima, pa se nekako provukla jer je u 56. minutu bilo 25:25, a onda su Stolić i Nikolić kaznili početničke greške mladih valjevskih rukometaša u napadu čime je pitanje pobednika bilo rešeno.

Nikolić sa 6 i Radosavljević sa pet golova bili su najefikasniji kod crveno-belih, a Pantić (7) i Milinkoivić (6) u redovima ORK Metalca.

Utisak je, međutim, da se sa mlađim selekcijama u srpskom rukometu, ako je suditi po igri Zvezdinih juniora, slabo radi, te je i to možda klica docnije slabih međunarodnih rezultata naših selekcija uprkos činjenici da za seniorski sastav uglavnom igraju internacionalci.

Metalac - Crvena zvezda

Metalac - Crvena zvezda (Foto: Đorđe Đoković)

Nikola Jevremović (1951-2010) bio je igrač Metalca, Crvene zvezde i Metaloplastike, a uz ta tri kluba trenirao je i Partizan, Crvenku, Jugović, Fidelinku, Rudar, Pelister (Bitolj), Berane i Budućnost (Podgorica). Uspešan je bio i kao selektor srpskih i jugoslovenskih juniora sa kojima je osvajao medalje na najvećim domaćim i evropskim takmičenjima.

„Gužvin memorijal“ od ove godine je stalna gradska manifestacija, koju je lokalna samouprava podržala skromnim finansijskim sredstvima, dok su organizatori iz ORK Metalca deo neophodnog novca obezbedili od sponzora.

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 13 sati 12 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 20 sati 9 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara