Pobednici turnira, Metaloplastika (foto: Đorđe Đoković)
Pobednici turnira, Metaloplastika (foto: Đorđe Đoković)
01.02.2016, 21:03

Metaloplastika odbranila pehar

č: | fb:

Šabačka Metaloplastika pobednik je 5. „Memorijala Nikola Jevremović Gužva“ u rukometu, koji je večeras završen u Valjevu. Šapčani su prelazni pehar osvojili treći put pobedom nad Partizanom od 23:16 (11:9) u finalu. Treća je Crvena zvezda, koja je sa 28:27 (14:13) savladala ORK Metalac.

Metaloplastici je pehar predao Gužvin sin Jovan Jevremović.

Prelazni pehar za ekipu Metalopastike

Prelazni pehar za ekipu Metalopastike (Foto: Đorđe Đoković)

Za najboljeg igrača proglašen je Radovan Ostojić (Metaloplastika), a pehar mu je uručio valjevski zet Petar Fajfrić, nekadašnji kapiten Šapčana i zlatni jugoslovenski olimpijac iz Minhena 1972. godine. Šapčani su imali i najboljeg golmana, Darka Arsića, koji je večeras „raspametio“ crno-bele rukometaše, posebno maestralnim odbranama sa krilnih pozicija.

Najbolji igrač turnira Radovan Ostojić (Metaloplastika)

Najbolji igrač turnira Radovan Ostojić (Metaloplastika) (Foto: Đorđe Đoković)

Najbolji golman Darko Arsić

Najbolji golman Darko Arsić (Foto: Đorđe Đoković)

Najbolji strelac turnira Dejan Milinković (Metalac)

Najbolji strelac turnira Dejan Milinković (Metalac) (Foto: Đorđe Đoković)

Vojislav Andrić i najmlađi učesnik turnira Aleksa Žarković

Vojislav Andrić i najmlađi učesnik turnira Aleksa Žarković (Foto: Đorđe Đoković)

Najbolji strelac sa 14 postignutih golova bio je Dejan Milinković iz ORK Metalca, a tome je doprinela i činjenica da je Metaloplastika sinoć u polufinalu, protiv Valjevaca, igrala u podmlađenom sastavu. Najmlađi učesnik turnira bio je Aleksa Žarković (2001) iz ORK Metalca.

Partizan - Metaloplastika

Partizan - Metaloplastika (Foto: Đorđe Đoković)

Večerašnje finale rešila je čvrsta odbrana Metaloplastike, zona 5-1, odnosno uspavanka u pozicionom napadu, koji su momci Veselina Vukovića igrali strpljivo i sigurno, do gola. Crno-beli su se rezultatski držali prvo poluvreme, dok su u nastavku utakmice bili ravnopravni do 49. minuta i rezultata 16:13. Potom su Šapčani serijom golova, odnosno dobrih odbrana, uvećavali prednost i zasluženo odbranili pobednički pehar, koji su osvojili i prošle godine.

Najefikasniji kod pobednika bili su Ilić sa 7 (3) i Ostojić sa 6 postignutih golova, dok su kod Partizana po tri gola dali Stevanović, Maksić (sin trenera Nenada Maksića) i Mršulja.

Metalac - Crvena zvezda

Metalac - Crvena zvezda (Foto: Đorđe Đoković)

Crvena zvezda je u utakmici za treće mesto protiv ORK Metalca nastupila sa mladim igračima, pa se nekako provukla jer je u 56. minutu bilo 25:25, a onda su Stolić i Nikolić kaznili početničke greške mladih valjevskih rukometaša u napadu čime je pitanje pobednika bilo rešeno.

Nikolić sa 6 i Radosavljević sa pet golova bili su najefikasniji kod crveno-belih, a Pantić (7) i Milinkoivić (6) u redovima ORK Metalca.

Utisak je, međutim, da se sa mlađim selekcijama u srpskom rukometu, ako je suditi po igri Zvezdinih juniora, slabo radi, te je i to možda klica docnije slabih međunarodnih rezultata naših selekcija uprkos činjenici da za seniorski sastav uglavnom igraju internacionalci.

Metalac - Crvena zvezda

Metalac - Crvena zvezda (Foto: Đorđe Đoković)

Nikola Jevremović (1951-2010) bio je igrač Metalca, Crvene zvezde i Metaloplastike, a uz ta tri kluba trenirao je i Partizan, Crvenku, Jugović, Fidelinku, Rudar, Pelister (Bitolj), Berane i Budućnost (Podgorica). Uspešan je bio i kao selektor srpskih i jugoslovenskih juniora sa kojima je osvajao medalje na najvećim domaćim i evropskim takmičenjima.

„Gužvin memorijal“ od ove godine je stalna gradska manifestacija, koju je lokalna samouprava podržala skromnim finansijskim sredstvima, dok su organizatori iz ORK Metalca deo neophodnog novca obezbedili od sponzora.

 

Aktuelno

Ljubomir Radović (foto: Kolubarske.rs)
Još uvek ima mesta da se dopuni i poboljša PGR Pre 1 dan 6 sati

Lokalni front: Ko i kako odlučuje o sudbini Divčibara

Lokalni front Va podseća javnost, posebno zaljubljenike u Divčibare, da samo još do petka 24. juna postoji mogućnost dostavljanja primedbi i predloga na treću izmenu Plana generalne regulacije za...  · 5 komentara