Valis 93 konferencija za novinare (foto: Đorđe Đoković)
Valis 93 konferencija za novinare (foto: Đorđe Đoković)
04.02.2016, 14:05

Valis 93 igra u Petnici

č: | fb:

Drugi deo prvenstva u Prvoj B ligi Srbije i vaterpolisti Valisa 93 će kao domaćini igrati na olimipijskom bazenu Petnici pokrivenog balonom, saopšteno je na konferenciji za novinare. Na startu, druga ekipa beogradskog Partizana savladana je sa 8:4 (1:0, 1:0, 3:4, 3:0), na bazenu na beogradskoj Banjici. Po dva gola postigli su Janošević, Pelemiš i Đorđević. U nedelju, od 19.00 sati, u Petnici gostuje ekipa iz Banja Luke.

Valis 93 je među najozbiljnijim kandidatima za osvajanje jednog prva dva mesta, koja donose učešće na turniru za popunu Prve A lige, što, kako je rečeno, nosi dodatne, pre svega finansijske, obaveze. Ni to, čulo se, uz pomoć sponzora, nije nemoguća misija.

Čelnici kluba dr Zoran Jokić i advokat Sreten Đorđević izrazili su zadovoljstvo do sada učinjenim, što je posledica uspešne saradnje sa beogradskim Partizanom, a sve selekcije rade po programu, koji je načinio proslavljeni vaterpolista i uspešan trener Igor Milanović, sada angažovan u turskom Galatasaraju. Milanović je, podsećamo, pripremao i vodio Valis 93 na letošnjem turniru u Petnici, kada je izboren plasman u Prvu B ligu izborenog kroz Drugu ligu Srbije.

Sistematičan rad rezultirao je činjenicom da devet momaka iz klupske Škole vaterpola sada igra u prvoj ekipi, koja je dopunjena njihovim vršnjacima iz Partizana. Još je važnije da su to uspešni đaci i studenti. Uz to, Valis 93 ima nekoliko mlađih selekcija u svim godištima, pa su najmlađi dečaci pobedili na nedavno održanom Svetosavskom turniru Vračara u Beogradu. Prethodno su, prošlog leta, bili i prvaci Srbije u svom uzrastu.

Srđan Marković

Srđan Marković (Foto: Đorđe Đoković)

O tim uspesima govorili su i trener Srđan Marković, kapiten seniorske ekipe Željko Arsenić i kapiten najmlađe selekcije Matija Milovanović. Najavljeno je da najmlađe očekuje učešće na turniru u Šapcu, 14. februara, a potom i prvenstvo Srbije za uzrast dečaka rođenih 2003. i mlađih.

Arsenović Željko i Matija Milovanović

Arsenović Željko i Matija Milovanović (Foto: Đorđe Đoković)

To je nastavak realizacije Milanovićevog i klupskog programa „4 plus 4“, čija je prva faza uspešno ralizovana postavljanjem kluba na zdrave osnove sa razvojem igračke infrastrukture kroz sve selekcije (devojčice su sada, rekoše, u beogradskom Vračaru).

U Valisu 93 zahvalni su Gradskoj upravi na razumevanju i pomoći, posebno na stvaranju uslova za treninge i takmičenja tokom zime u Petnici, a jedan od njenih načelnika Aleksandar Vujić Subotić obećao je dalju pomoć i izrazio očekivanja da će i Komisija za sport, koja gradonačelniku predlaže način raspodele sportskog dinara to imati u vidu kada bude odlučivala o budžetskim sredstvima za 2016. godinu.

Na kraju, treba zabeležiti i to da se u Prvoj B ligi van konkurencije (bez ambicija da se plasiraju u viši rang) takmiče Partizan 2 i Banja Luka. Na tabeli trenutno vode Valis 93, Bečej i beogradski Singidunum sa po 22 boda iz devet utakmica.

 

 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 2 sati

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...