Duško Obadović se obraća igračima (foto: Đorđe Đoković)
Duško Obadović se obraća igračima (foto: Đorđe Đoković)
28.02.2016, 10:56

Obadović traži najbolji sastav

č: | fb:

Fudbaleri valjevskog srpskoligaša odigrali su u dosadašnjem toku priprema za nastavak prvenstva pet kontrolnih utakmica. Poraženi su od Kolubare u Lazarevcu 1:4 (0:0), strelac je bio Jovan Milošević, povratnik sa pozajmice iz valjevskog Radničkog, te Loznice u Voćnjaku rezultatom 0:2 (0:1) i Radničkog sa Petog puka (1:2 – strelci Stefan Ilić za Budućnost-Krušik, a Petrašević 2 za Radnički).

Savladan je lajkovački Zadrugar sa 3:1 golovima Gentića i Isidorovića 2, dok je juče protiv mioničke Ribnice bilo 0:0. Kao domaćini, Valjevci su svoje utakmice igrali u SC „Matić“ na Ubu, na terenu sa veštačkom travom, kao i u Lazarevcu, dok je jedina utakmica na zemljanom travnatom terenu bila ona sa Lozničanima u Voćnjaku, mestu pored centra Podrinja.

Novi trener Duško Obadović je u razgovoru za Kolubarske.rs istakao kako je zadovoljan do sada učinjenim uz opasku da je igranje na terenima sa veštačkom podlogom donelo povrede pojedinih prvotimaca, pre svega onih iskusnijih i korpulentnijih, poput štopera Gentića. Na povredu se žali i drugi štoper Stevanović, koji je u pauzi po drugi put bio podvrgnut operaciji mišića prednjeg trbušnog zida (prepona), a sada ga muči „primicač“.

„Nastojaćemo da obe preostale utakmice, u sredu u Osečini sa istoimenim ’zonašem’, a potom i sa Obrenovčanima odigramo na terenima sa prirodnom podlogom. Možda zakažemo još jednu utakmicu i u Valjevu tokom poslednje sedmice priprema, što zavisi od vremenskih uslova, kako bismo se prilagodili onome što nas čeka u nastavku prvenstva Srpske lige Zapad“, kazao je Obadović.

On ističe da još uvek traži najbolju kombinaciju, te da je zadovoljan radom i zalaganjem kandidata za prvi tim na treninzima i utakmicama. Doduše, „iz sistema je skočio“ golman Ranković, koji se vratio iz Ribnice, pa se na njega ne računa. Ranković je bio prvi golman kod Slaviše Božičića, dok je kod Dejana Nikolića, takođe zbog nediscipline, ispao iz konkurencije za najbolji sastav te je završio u Mionici.

Obadović ističe da je povratnik Isidorović doista pojačanje, koje lagodno može da igra srpskoligaške utakmice. Takođe, zna se šta može Stefan Ilić. Novajlije Pavlović i Đuketić su zanimljivi momci, dok novi štoper Prijović, kao i špic Popović, mora da dodatnim naporom prevaziđe trenutnu krizu nastalu zbog pauze u radu, odnosno specifične konstitucije.

Ako smo dobro razumeli, najbliži „jedinici“ je iskusni Vojisavljević, a dobro radi i Ivanović. Standardni desni bek Đorđević, vrlo zahvalan igrač, odsustvuje zbog virusne infekcije i još nema dozvolu lekara valjevske bolnice da počne sa treninzima. Na bekovskim pozicijama u konkurenciji su Kosić, Sević, Đuketić, po potrebi i Pavlović, odnosno „bonus“ igrači Milivojević i Andrić. Standardni štoperi su Gentić i Stevanović, tu je i Prijović, ali i Aca Ilić, veoma zahvalan igrač na nekoliko mesta u timu.

U srednjem redu, uz kapitena Raševića, su Čočović i Milinković, pa standardni „bonusi“ Prokić i Sević, odnosno Stefan Ilić, koji može da igra i u špicu (ili iza špica napada, kao i Isidorović). Opredeljenje je da se igra sa jednim klasičnim špic igračem, a za to mesto konkurišu Popović i Milošević.

Trener Duško Obadović je na kontrolnim utakmicama probao nekoliko varijanti, neke kombinacije bile su i posledica „više sile“, a utakmice sa OFK Osečinom, Radničkim (Obrenovac) i eventualno još jedna u Valjevu poslužiće za otklanjanje dilema kada je sastav tima u pitanju i donošenje odluka o startnih 11 (odnosno 18) pred prvu utakmicu u nastavku prvenstva, 12/13. marta, sa Seljakom u Mihajlovcu, a potom i protiv kragujevačke Šumadije u Valjevu.

Posle jesenjeg dela, na srpskoligaškoj tabeli vodi Smederevo, ispred Mačve i Budućnost-Krušika. U vrhu tabele je i lajkovački Železničar, koji je opet promenio najviše igrača (13), dok se ubsko Jedinstvo bori za beg iz „opasne zone“.

 

 

Aktuelno