Stativa fudbalera Budućnost Krušika (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Stativa fudbalera Budućnost Krušika (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
19.03.2016, 10:29

Danas tri, sutra ostale utakmice

č: | fb:

Na fudbalskim terenima u Srpskoj ligi Zapad i Zoni Drina danas i sutra igraju se utakmice prvog kola prolećnog dela prvenstva. Od klubova Kolubarskog okruga lajkovčaki Železničar danas igra sa Karađorđem u Topoli srpskoligašku utakmicu, dok se od zonaša sastaju Radnički (Valjevo) – Radnički (Klupci, kod Loznice) i Spartak (Ljig) – Ribnica (Mionica).

Budućnost Krušik sutra gostuje Seljaku u Mihajlovcu, kod Smedereva, dok Jedinstvo na Ubu dočekuje Mokru Goru iz Zubinog Potoka sa Kosova. Valjevci i Lajkovčani su u vrhu srpskoligaške tabele, dok se Ubljani bore za beg iz „opasne zone“ klubova kojima preti prelazak u niži rang takmičenja.

Od „zonaša“, OFK Osečina sutra dočekuje Polimlje iz Prijepolja, Zadrugar je u Lajkovcu domaćin vodećem Zlatiboru iz Čajetine, dok Brezovica gostuje u Provu, kod Vladimiraca. Radnički sa Petog puka je najbolje plasiran na tabeli, Osečanci i Ljižani ne bi trebalo da strepe za opstanak, dok će Ribnica i Brezovica morati da se izbore za mesto među „zonačima i u narednoj sezoni.

Sve utakmice 16. kola Srpske lige Zapad i Zone Drina danas i sutra počinju u 14.30 sati.

Budućnost-Krušik je u poslednjoj proveri pred start igrala 1:1 sa prvoligašem Loznicom na terenu sa veštačkom podlogom SC „Matić“ na Ubu, a gol je postigao Popović. Izostali su Gentić i Čočović. Trener Obadović smatra da prednost Smedereva i Mačve nije nedostižna, a ozbiljna provera ambicija Valjevaca je u Mihajlovcu, gde Seljak, kako tvrde, igra za „starijeg brata“ iz Smedereva.

Obadović će igrati sa četiri fudbalera u poslednjoj liniji (dva štopera i dva pokretljiva beka), petoricom u veznom redu (zadnji vezni, dvojica ispred njega i dva polušpica po bočnim pozicijama), te jednim isturenim napadačem. Varijacije su moguće, a sastav će zavisiti od zdravstvenog biltena, odnosno opredeljenja da li će se igrati zatvorenije „na bod“ ili ići na pobedu.

Lajkovčani i Ubljani su se takođe vredno pripremali sa dosta izmenjenim sastavima u odnosu na jesenju polusezonu, a treneri Jovanović i Lazarević su kroz kontrolne mečeve tražili najbolje startne postave. Svima su problem „bonus“ igrači mlađi od 18 godina (obaveza je da dvojica počnu utakmicu, odnosno da se prilikom izmena u prvih 45 minuta „bonus“ igrač mora menjati vršnjakom).

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 sati 9 minuta

MUP: Pojačana kontrola autobusa i kamiona

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu, u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja, do 19. maja, sprovode međunarodnu akciju pojačane kontrole autobusa i kamiona.

Gradska izborna komisija (foto: Kolubarske.rs)
Lokalni izbori 2024 Pre 1 dan 2 sati

GIK proglasila sedam izbornih lista

Rok za predaju izbornih lista za lokalne izbore koji se održavaju 2. juna, istekao je u ponoć. Gradska izborna komisija proglasila je sedam izbornih lista za izbore za Skupštinu grada Valjeva.  · 4 komentara