Pobednici Valis 93 (foto: Valis 93)
Pobednici Valis 93 (foto: Valis 93)
20.03.2016, 16:44

Valis 93 najbolji, savladan i Bečej

č: | fb:

U poslednjem kolu Prve B lige Srbije u vaterpolu, Valis 93 je na svom plivalištu u Petnici pobedio Bečej sa 11:8 (2:2, 2:1, 4:3, 3:2) i osvojio prvo mesto sa 43  boda, šest više od sinoćnjeg rivala. Golove za Valis 93 postigli su Pelemiš i Đorđević po 3, Popović 2, Gligorijević, Janošević i Luka po 1. Još su igrali golman Spasojević, Beljić, Radulović, Arsenović, Mitrović, Ilić i Nsev. Kod Bečeja najefikasniji su bili Cvetić 4 i Mesaroš 3.

U utakmici, koja je odlučivala prvaka i učesnika plej-ofa za popunu Prve A lige Srbije, koji je programu narednog vikenda, proširene tribine SRC “Petnica” bile su ispunjene do poslednjeg mesta, a Valjevci su se i ovog puta pokazali kao dobri domaćini pozdravljajući uspešne  poteze igrača oba kluba.

Nekadašnji jugoslovenski i evropski prvak Bečej uspeo je da na početku utakmice dođe do minimalne prednosti, Od druge četvrtine, pa do kraja derbija Valis 93 je uspevao da održi prednost, što je donelo zasluženu pobedu i titulu.

Valis 93 je postigao najveći uspeh u svojoj i istoriji valjevskog vaterpola zahvaljujući velikom entuzijazmu i predanom radu igrača, trenera, klupskog rukovodstva, ali i podršci navijača i Grada Valjeva.

Ključni momenat svakako je bio protokol o saradnji sa beogradskim Partizanom, koji je Valjevcima pomagao na stručnom i organizacionom planu, pa je sa Valisom 93 radio i proslavljeni as, a sada uspešan trener Igor Miladinović. Ekipu je do prvog mesta doveo trener Serafimović, takođe iz Partizana. Do postavljanja balona u Petnici, treniralo se i igralo u Partizanovim terminima na Banjici, u Beogradu. Bila je bitna  i pomoć u igračkom kadru, što je mnogo značilo mladićima valjevskog prvoligaša.

 

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 14 sati 43 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 dan 7 sati

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara